Bistriţa, la înălţime, la Festivalul Maria Tănase. Lauri pentru Cristina Bugnar, ce şi-a anunţat retragerea din concursuri. Ştefan Cigu: O onoare pentru mine

Cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului — Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc ‘Maria Tănase’ — găzduit de Teatrul Național ‘Marin Sorescu’ din Craiova şi transmisă de TVR a fost una de sărbătoare.
Au susținut recitaluri nume consacrate ale muzicii populare românești: Laura Lavric, Ionuț Fulea, Veta Biriș, Constantin Enceanu, Petrică Mâțu Stoian, Vasilica Dinu,Cornelia și Lupu Rednic, Niculina și Angelica Stoican, dar şi bistriţenii noştri Matilda Pascal Cojocărița și Ștefan Cigu.
Maestrul Ştefan Cigu, dirijorul Orchestrei profesioniste „Dor Românesc”, a făcut parte din juriul Festivalului alături de personalităţi marcante ale folclorului românesc, amintind aici pe Elise Stan şi Gheorghiţa Nicolae de la Televiziunea Română, Doina Işfănoni – cercetător de la Muzeul Satului, Ionuţ Fulea – îndrăgit artist şi preşedintele Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România etc.
„Festivalul-concurs „Maria Tănase” reprezintă pentru craioveni unul dintre evenimentele marcante, ocupând un loc important în manifestările culturale din ţară. Festivalul ce se desfăşoară tot la doi ani aduce în faţa spectatorilor şi a juriului concurenţi talentaţi de pe cuprinsul întregii ţări. A fost o onoare pentru mine să fiu în juriu, unde timp ce trei zile m-am bucurat de frumuseţea folclorului, ascultând 40 de concurenţi ce au evoluat sub bagheta dirijorilor Marcel Parnica, Aurel Blondea, respectiv Nicolae Drăghia de la două orchestre – „Doina Gorjului” şi „Maria Tănase”. Pentru excelenta organizare merită felicitări întreg colectivul, în frunte cu directorul Festivalului, Amelia Loredana Etegan. Suntem bucuroşi şi pentru faptul că judeţul nostru a fost la înălţime prin reprezentaţia Cristinei Bugnar, care a obţinut nu mai puţin de două premii, premiul III-lea, respectiv premiul Uniunii Artiştilor Interpreţi de Folclor Muzical din România, ceea ce îi dă de acum dreptul de a face parte din această asociaţie de profesionişti”, ne-a declarat maestrul Ştefan Cigu.
Cristina Bugnar a participat în concurs cu doina „Trei păcurăraşi” şi cu cântecul cu acompaniament „Crenguţă de săcărea”, reuşind performanţa de a câştiga nu mai puţin de două premii: Premiul al III-lea (500 euro) şi Premiul UAIFMR.
„Mulţumesc bunului Dumnezeu pentru toate bucuriile şi pentru darul cu care m-a înzestrat. De-a lungul timpului, am participat la toate festivalurile importante din ţară, aducând premii şi trofee pentru judeţul nostru. Mi-am atins toate obiectivele dorite ca participant în concursuri şi odată cu acest festival pun punct participării mele, în calitate de concurent, lăsând loc şi altor tineri din judeţul nostru să facă cinste acestor meleaguri şi să deschidă lada de zestre în festivalurile importante. Mulţumesc tuturor celor care au crezut şi cred în mine şi începem un nou drum care presupune mult mai multă responsabilitate şi dorinţa de a fi îndrăgită în continuare de toţi cei care au crezut în mine”, ne-a declarat Cristina Bugnar.
Câștigătoarea Trofeului Festivalului Alexandra Chira, din Sălaj, a plecat de la Craiova cu 2.000 euro. Reamintim faptul că Alexandra Chira este şi laureată a festivalui bistriţean “Valeria Peter Predescu”. Atât ea, cât şi fratele său, au primit la Gala Laureaţilor şi Premiul Radio România. Maestrul Ştefan Cigu a acordat Premiul special al Ansamblului Profesionist „Dor românesc” din Bistriţa lui Constantin-Octavian Zidaru, solist instrumentist – trompetă, Mehedinţi. Dintre vedetele muzicii populare românești care s-au lansat la festivalul ‘Maria Tănase’ îi amintim pe Maria Dragomiroiu, Matilda Pascal Cojocărița, Valeria Peter Predescu, Daniela Condurache, Grigore Leșe, Tiberiu Ceia, Angelica Stoican.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5