Păsări şi animale mici

Bistriţa-Năsăud a cucerit 8 titluri de campion naţional la Expoziţia Naţională a României!

Crescători de animale mici și păsări din întreagă țară s-au reunit la Expoziția Națională a României de la Băicoi, în județul Prahova, la începutul acestei luni.

Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici Bistriţa-Năsăud (ACPAM B-N)  a reuşit să cucerească 8 titluri de campion naţional. Este  vorba despre Daniel Balaban  – iepuri de rasă – Uriaşul German Gri şi  Neozeelandez alb, Horaţiu Botan – iepuri de rasă – Marele Argintiu Deschis, Sorin Oros – iepuri de rasă - Marele Argintiu Deschis, Adrian

Rus – iepuri de rasă – Californian alb-negru, Alexandru Stanciu – iepuri de rasă – Castor Rex pitic, Nicolae Bodea – iepuri de rasă – Vienez Albastru şi Liviuţ Ţîcşa – găini de rasă – Brahma Albastru.

         De altfel, Asociaţia a fost reprezentată la Campionatul European de la Metz, Franţa, prin Horaţiu Botan, Alexandru Stanciu şi Liviuţ Ţîcşa, cu rezultate foarte bune, pregătindu-se pentru Campionatul European din Herning, Danemarca 2018, unde o să participe un număr important de membri ACPAM BN.

“La competiţia naţională, în anii 2014, 2015, 2016, Asociaţia a fost clasată pe primul loc la secţiunea iepuri de rasă şi cu rezultate bune la secţiunea păsări, dintr-un număr de peste 40 de asociaţii. Anul acesta, am obţinut locul 2 la Expoziţia naţională de la Băicoi la Secţiunea Iepuri de rasă”, ne-a declarat  ing. Horaţiu Botan, preşedintele ACPAM B-N.

         Asociaţia crescătorilor de păsări şi animale mici Bistriţa-Năsăud  organizează, în fiecare an, expoziţia zonală, la Bistriţa. La ediţia a şaptea, de anul acesta, au participat 40 de expozanţi din 4 judeţe la secţiunile iepuri de rasă, Păsări de rasă şi Porumbei de rasă.

“ACPAM B-N este o asociaţie cu peste 50 de membri din 9 judeţe ale ţării. Este una dintre cele mai mari şi întinse asociaţii din ţară cu rezultate deosebite la competiţiile naţionale şi europene. Asociaţia este înregistrată încă din 2002, de domnul ing. Hetrea Cornel, participând la competiţiile regionale, naţionale şi europene din 2010, făcând parte din FNCPPAM România şi EE (Entente Europene) şi acordă sprijin crescătorilor de animale mici şi păsări în ameliorarea raselor ce le deţin.

            Vreu să le transmit crescătorilor de animale mici şi păsări de rasă, din judeţul nostru şi din judeţele limitrofe, care sunt interesaţi să progreseze în acest domeniu, să ne contacteze în vederea primirii de informaţii şi sugestii, eventual înscrierea în asociaţia noastră”, ne-a declarat preşedintele Horaţiu Botan.

 

        

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]