În Bistriţa-Năsăud, la jumătatea anului, încasările la bugetul de stat au crescut cu 11,33 % faţă de 2014

În primele 6 luni ale anului, la nivelul judeţului nostru au fost realizate încasări în valoare de 371,68 milioane lei, în creştere cu 11,33 % faţă de perioada similară a anului trecut. Potrivit şefului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, Cristian Parasca,  singura scădere a fost înregistrată în zona bugetului asigurărilor sociale de stat (CAS). „Este o creştere semnificativă, asta ca să nu ma existe dubii că nu avem încasări, că în urma măsurilor pe care le intreprindem situaţia nu este cum s-ar fi dorit. Cifrele sunt cele care vorbesc şi o creştere de 11,33% este importantă” , a punctat ec. Cristian Parasca.

         La nivelul trimestrului II (aprilie – iunie 2015),  la bugetul general consolidat s-au încasat 182,42 milioane lei, respectiv 190,275 milioane lei împreună cu încasările din Vamă. „Suntem într-o permanentă monitorizare a încasărilor. Ştim că până în data de 25 este termenul de declarare, iar ceea nu se plăteşte în termenul de declarare intră în executare silită. În urmă măsurilor de executare silită, în cele trei luni, am încasat 33,66 milioane lei. Din volumul total al arieratelor de 73 milioane lei, s-au încasat 81,5%. La nivelul judeţului, arieratele sunt în scădere de la o lună la alta, asta înseamnă că suntem foarte aplecaţi pe ceea ce trebuie să facem”, a menţionat şeful AJFP B-N.

         Potrivit acestuia, instituţia este preocupată, în special, de conformarea voluntară la plată, care în medie este de 71,99%, un nivel destul de scăzut faţă de ţări ca Franţa sau Germania, unde depăşeşte 95 de procente.

         În ceea ce priveşte zona de inspecţie fiscală, în perioada aprilie-iunie au fost verificaţi 435 contribuabili (persoane fizice şi juridice), în urma cărora au fost aplicate 83 amenzi în valoare de 1 milion lei şi au fost stabilite sume suplimentare în valoare de 33 milioane lei. De asemenea, a fost stabilită suma de 197 milioane lei drept TVA fără drept de rambursare.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]