Bistriţa-Năsăud scoate în lupta pentru mediu 15 patrule de reciclare

Peste 350 de școli și 10.000 de copiii din țară s-au alăturat deja proiectului educațional de mediu ”Patrula de reciclare”, la 15 zile de la începerea înscrierilor. Programul de educație ecologică centrat pe colectarea Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE) al Asociației Române pentru Reciclare – RoRec, desfășurat în unități de învățământ pre-universitar din toată țara, are loc în parteneriat cu Primăriile locale și Inspectoratele Școlare Județene.

De la deschiderea înscrierilor cel mai rapid s-au mobilizat unitățile de învățământ din județele Suceava, Botoșani și Iași, unde s-au înscris deja 30 de unități de învățământ, limita maximă de participare admisă pentru fiecare județ. Foarte aproape se află brasovenii și timișorenii, cu 24 unități de învățământ înscrise în Patrulă. Urmează județele Teleorman – 23 instituții, Harghita – 20 și Constanța – 17 instituții înscrise. Judeţul Bistriţa-Năsăud a intrat, până acum, cu 15 echipaje în luptă, din Bistriţa, Năsăud, Sângeorz Băi, Pietriş, Corvineşti, Leşu.
Elevii înscriși ca agenți ai Patrulei de reciclare se vor strădui să informeze și să educe cât mai mulți membri ai comunităților lor despre riscurile păstrării și debarasării necorespunzătoare de DEEE și îi vor mobiliza să le aducă la colectare în containerele amplasate în unitatea lor de învățământ. Sub îndrumarea profesorilor coordonatori, agenții Patrulelor de reciclare au libertatea de a-și pune în aplicare propriile idei pentru a atinge obiectivele programului: ei vor iniția campanii de informare și colectare, vor realiza materiale, desene, texte, jocuri tematice, tot atâtea mijloace de educare a publicului și stimulare a colectării DEEE, care, la finalul ediției din mai 2013, le pot aduce premii. Înscrierea se face online, până în 9 noiembrie, pe www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare/inscrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]