În Bistriţa-Năsăud sunt disponibile puţin peste 100 locuri de muncă

Angajaţii privaţi şi din sistemul public din Bistriţa-Năsăud oferă, în această perioadă, doar 103 locuri de muncă vacante, se arată într-un comunicat al Agenţiei Naţionale Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. În schimb, în judeţul Cluj, sunt disponibile 836 posturi vacante, la Braşov -721, iar la Iaşi - 603.

Pentru cei cu studii superioare oferta include posturi de administrator financiar (la Colegiul Tehnic “Grigore Moisil”), agent turism, economist (la Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud), coordonator transport, dispecer marfă, inginer auto, inginer instalaţii, inginer producţie, inginer mecanic, inginer sistem informatic, inspector asigurări, responsabil vânzări, secretar şcolar (Liceul de Arte Plastice “Corneliu Baba”), şef secţie, şef transporturi, designer industrial. Pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud mai apar şi alte posturi rezervate absolvenţilor de învăţământ universitar, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, dar concursul este programat pentru astăzi.

În schimb, cei cu studii medii sau diverse calificări au la dispoziţiei posturi de agent asigurări, agent comercial, agent de intervenţie, asamblor profile aluminiu, asistent manager, asistent medical, barman, casier, cofetar, confecţioner tâmplărie aluminiu, confecţioner tricotaje, croitor, electrician auto, femeie de serviciu, instalator, lucrător comercial, mecanic auto, ospătar, şofer, spălător auto, strungar, sudor, tâmplar, tapiţer, vânzător, vulcanizator auto dar şi ca muncitor necalificat.

Aşadar, oferta nu este prea bogată, mai ales că rata şomajului a depăşit cinci procente în judeţ, numărul oficial al bistriţenilor cu statut de şomer fiind de 7150 persoane. Cei interesaţi de un job pot apela şi la site-urile de recrutare, dar şi la anunţurile din presă, pentru că, se pare, nu toţi angajatorii îşi declară posturile la AJOFM.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5