Bistriţa, primul oraş în care eurodeputatul ALDE, Norica Nicolai, a dat startul campaniei preelectorale în cursa pentru Parlamentul European: Hai să mai și construim, noi doar ne înjurăm

Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor-ALDE, Filiala Bistrita-Nasaud, a avut ca invitat pe eurodeputatul ALDE, Norica Nicolai, prezentă la Palatul Culturii, la alegerile structurii județene a organizației de femei.
Cu acest prilej a dat startul campaniei preelectorale în cursa pentru Parlamentul European, primul oraş vizitat fiind Bistriţa. Alături de Norica Nicolai au fost prezenţi Țintean Ioan- președinte ALDE BN, Roșu Mareș Sorin- secretar de stat Ministerul Agriculturii, Cârcu Mirela- președinte OFLDE BN, Simionca Ioan- senator ALDE BN, Muthi Gelu- viceprimar ALDE BN, Cocean Pompei- președinte TLDE BN.
"Norica a demonstat în toate calităţile pe care le-a avut că este o apropiată a filialei naostre. Suntem prieteni buni încă din 1999. Nu ne-a dezamăgit niciodată ca judeţ atunci când a fost nevoie să se implice pentru susţinerea noastră. A înţeles ce dorim noi transilvănenii, că trebuie să te aliezi cu popoarul tău ca să poţi să guvernezi pentru ţara ta. Este o luptătoarea pentru cauza românismului, a înţeles că nu totul face doar să fii un parlamentar european, să iei o indemnizaţie şi să critici ţara ta. A dovedit că se bate până la ultima picătură acolo pentru a apăra valorile ţării ei. Este prima deplasare oficială într-un judeţ după ce a fost prima nominalizată pe lista Parlamentului European, unde şi eu am susţinut-o fără ezitare" a declarat Ioan Țintean - președinte ALDE BN.
La rândul ei, Mirela Cârcu - președinte OFLDE BN a spus "Este un model în politică. Este o femeie ce se luptă pentru noi românii, o voce în Parlamentul European. Iată o femeie este prima pe listă şi o asigur că organizaţia noastră va lupta să ajungă cât mai mulţi de pe lista PE".
"Pentru mine a fost o foarte mare bucurie că este prima oară când ALDE candidează pentru Parlamentul European si lista o deschide o femeie din Transilvania. ALDE Bistrița-Năsăud este cea mai bună filială din Transilvania şi am dorit să încep precampania de la cei mai buni. O spun răspicat: trebuie să muncim, să mergem în teren, să demonstrăm că ne merităm locul în Parlamentul European. Suntem primul partid care lansăm candidaturile pentru că suntem convinşi că vor fi alegeri foarte importante. Se vede după 11 ani că prezenţa noastră în UE devine din ce în ce mai importantă. Va trebui să spunem românilor de ce Europa este în continuare o soluție, ce trebuie să facem pentru democratizarea unor instituții europene, ce vom face pentru România, și mai puțin contra, pentru că de 5 ani de zile m-am săturat, cel puțin eu personal, de politică contra, contra a ceva, contra tuturor, dar contra. Hai să mai și construim. Noi doar ne înjurăm. Obiectivul ALDE pentru alegerile europarlamentare este obținerea cel puțin de cinci mandate, 12 sau chiar 13% din voturile electorilor care se vor prezenta la vot pe 26 mai. Vrem mai mult. E prima noastră participare ca ALDE în această important cursă politică, mergem pe mâna noastră și vă garantez că decizia de-a merge separate de PSD este o decizie bună. Sunt alegeri foarte importante, veți vedea că românii vor veni la vot, asta pentru că déjà înțelegem altfel tot ceea ce înseamnă Parlamentul European sau rolul Comisiei Europene. ..Candidatura pe liste proprii este o decizie de partid luată de mai multă vreme. Au existat niște zvonuri despre o listă comună cu PSD dar în partid nu s-a gândit nicio clipă cineva să candidăm altfel decât independent. Motivele sunt foarte clare, avantajele sunt legate de faptul că ne continuăm parcursul ca partid. Nu că am avea vreo problemă cu PSD, dar fiecare avem alte teme de dezbatere. Noi avem o abordare liberală asupra prezenței noastre în Parlamentul European și în instituțiile europene și ALDE de la început a plecat ca partid...Cu siguranță în campanie vom respecta relația noastră de coaliție, este firesc. Nu cred că vor exista atacuri între noi și PSD și din punctul meu de vedere campania trebuie concepută cumva și pro".
.......
Biroul Politic Central al ALDE a aprobat lista pentru Parlamentul European. Primii zece candidați, în ordinea în care se vor regăsi pe listă:

Norica Nicolai

Daniel Barbu

Renate Weber

Ovidiu Silaghi

Varujan Vosganian

Andrei Gerea

Radu Silaghi Dumitrescu

Eusebiu Pistru

Horia Victor Toma

Tudor Tim Ionescu

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5