Bistriţa: Se aşteaptă sugestii privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru 2018

În temeiul prevederilor art. 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, se publică spre cunoştinţă generală faptul că a fost elaborat Proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale datorate de persoanele fizice şi juridice din municipiul Bistriţa în anul 2018 şi intenţia de a-l supune analizei şi aprobării Consiliului local al municipiului Bistriţa, în şedinţa ordinară din luna noiembrie 2017.
Orice persoană interesată va putea formula propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind acest proiect de act normativ. Propunerile, sugestiile sau recomandările se vor formula în scris şi se vor depune la Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul de relaţii publice, str. Gheorghe Şincai nr. 2, până la data de 31.10.2017 sau se vor comunica prin fax la nr. 0263-231046 sau prin e-mail, la adresa: [email protected]
Persoanele sau organizaţiile interesate care transmit în scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de hotărâre vor specifica articolul sau articolele din proiect la care se referă, menţionând data trimiterii şi datele de contact ale expeditorului.
Proiectul de hotărâre este afişat pe site-ul Primăriei municipiului Bistriţa, www.primariabistrita.ro secţiunea Consiliul local – Proiecte de hotărâri cu caracter normativ şi la Centrul de relaţii publice al Primăriei, în municipiul Bistriţa, str. Gheorghe Şincai nr.2.

Primarul municipiului Bistriţa,
Ovidiu Teodor Creţu

.

Comentarii

07/10/17 10:37
Cititor

Domnule primar, bine ar fi sa nu mai calculati impozitarea pentru terenuri, functie de zona I, II... sau III ci functie de utilitatile existente in zona unde aceste terenuri se afla. Concepeti circa 10 indicatori si functie de existenta acestota, de la "medie" in jos, sa reduceti proportional impozitele si de la medie in sus, sa le adaugati celor care beneficiaza de ele, cum ar fi ( exemplu ) :
- Centrul municipal, sau periferiile acestuia;
- Existenta magazinelor alimentare in zona si distanta pana la ele ;
- Existenta scolilor , caminelor ori gradinitelor ptr copii in zona si distanta pana la ele ;
- Existenta mijloacelor de transport in comun si distanta pana la statiile acestora ;
- Existenta locurilor de agrement publice si distantele pana la acestea ;
- Existenta unitatilor de politie si / sau jandarmerie si distantele pana la ele ;
- Existenta Garii CFR si a Autogarii si distanta pana la ele ;
- Existenta utilitatilor publice de energie termica ;
- Existenta in zona a iluminatului public ;
- Existenta in zona a sistemului de canalizare ;
- Existenta in zona a sistemului de apa curenta ... etc, etc.
Nu mi se pare corect sa fie acelasi impozit, egal, al celor din cartierele si localitatile municipiului, cu cei din Centru, doar ptr ca au o anumita casa si anumit spatiu locativ ...
Deci, domnule primar, va rog reganditi sistemul ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]