Bistriţa ta, casa ta!

Municipiul Bistriţa devine acasă pentru 700 de familii de tineri, aceştia având oportunitatea să-şi construiască propria casă pe un teren oferit în concesionare de către Primăria municipiului Bistriţa, într-un nou ansamblu rezidenţial.
Astfel, sprijinim tinerii, oferindu-le (prin depunerea unei cereri şi în funcţie de disponibilitatea locuitorilor) suprafeţe de 300 sau 500 mp, în concesiune pentru o perioadă de 49 ani (cu posibilitatea de prelungire până la 73 ani) şi de achiziţie ulterioară a terenului, pentru construirea unei case noi, în zona străzii Livezi, acolo unde se va ridica ansamblul rezidenţial.
Celor aflaţi la început de drum, Primăria municipiului Bistriţa oferă locul pentru a-şi clădi casa dorită, răspunzând astfel unei probleme cu care ştim că aceştia se confruntă, aceea a preţului ridicat de achiziţie a terenului.
Aşadar, acest proiect este de fapt un parteneriat pe care-l facem cu voi, cu tinerii, pentru ca să rămâneţi sau să vă întoarceţi acasă, în Bistriţa, şi împreună să clădim un oraş verde şi inteligent/ a smart and green city, un oraş al viitorului.
Acest ansamblu rezidenţial are pe primul loc natura şi comunitatea!
Este gândit ca un cartier de case cu mult spaţiu verde, parcuri, piste de biciclete, dar şi magazine, grădiniţă, spaţii de joacă şi zone pietonale.
Toate acestea pentru că ne dorim ca Bistriţa să devină cu adevărat un oraş accesibil tinerilor care să vadă în acest loc o oportunitate de dezvoltare pe termen mediu şi lung.
Astfel, studenţii plecaţi la studii în marile centre universitare, precum şi tinerii plecaţi pentru o perioadă la muncă în străinătate, sunt aşteptaţi şi ei, acasă.
Va fi un proiect etapizat, iar în primă fază de dezvoltare a sa, în 2019, se vor pune la dispoziţia tinerilor, aproximativ 250 de loturi de case.
Criterii pentru obţinerea unui lot pentru casa ta:
- sub 35 de ani la data depunerii cererii;
- loc de muncă în Bistriţa
(întreaga listă de criterii va fi stabilită de Consiliul Local şi făcută publică)
Condiţii obligatorii de îndeplinit:
- După încheierea contractului de concesiune, în termen de 2 ani este obligatorie obţinerea autorizaţiei de construcţie;
-După încheierea contractului de concesiune, în termen de 5 ani este obligatorie recepţia finală a lucrărilor;
Alte condiţii:
- După 10 ani de la semnarea contractului de concesiune (considerând că au fost îndeplinite celelalte condiţii), se poate depune cerere către Consiliul Local pentru achiziţia terenului, acest urmând a fi vândut la preţul lui de piaţă.
- Construcţia nu poate fi vândută timp de 10 ani!
- În întreg procesul de contractare şi construire se va oferi consiliere din partea aparatului de specialitate a Primăriei.
Pentru că acesta este un proiect adresat cetăţenilor Bistriţei, ne dorim ca denumirea ansamblului rezidenţial să fie aleasă de către dumneavoastră, prin vot. În acest sens, am deschis un sondaj de opinie unde poate să fie aleasă denumirea acestuia, pe blogul personal.
Împreună construim un #OraşAccesibilTinerilor!
Bistriţa ta, casa ta!

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]