Bistriţa va avea încă o sală de spectacole şi amfiteatru în aer liber

Proiectul depus de către Primăria Bistriţa spre finanţare la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in cadrul Programul National de Dezvoltare Locala PNDL pentru reabilitarea Liceului de Muzică din Bistriţa a fost aprobat.
Liceul de muzică îşi desfăşoară activitatea într-o clădire monument istoric, construită în anul 1893-1894, uar valoarea totală a proiectului este 10.330.626,75 lei.
Odată cu vacanţa de vară se va intra în şantier, prin lucrări pentru rezistenţă atât la clădirea centrală cât şi la Corpul B şi sala de sport, pe listă fiind şi refacerea în totalitate a învelitorii şi tinichigeriei, realizarea funcţionalităţii spaţiilor pentru profilul liceului de muzică respectiv acreditărilor (completarea spaţiilor de învăţământ cu cele de studiu individual programate după-amiază la terminarea orelor de şcoală propriu-zise), mărirea suprafeţei prin mansardarea corpurilor A si B. Refacerea în totalitate a finisajelor interioare şi exterioare, inlocuirea tamplariei (ferestrele exterioare) cu tamplarii similare din lemn stratificat, restaurarea tamplariilor originale (usi interioare si exterioare), recompartimentări interioare nestructurale necesare pentru reamenajarea salilor de clasa, alaboratoarelor, a birourilor, a grupurilor sanitare, realizarea izolarii fonice, termice si hidrofuge va fi conform standardelor cerute de procesul de invatamant. Liceul va fi ecjâhipat cu mobilier, echipamente şi dotări audio-vizuale şi IT adaptate specificului liceului de muzică. Vor fi introduse instalaţii moderne de securitate: antiefracţie, supraveghere video, acces controlat. Va fi amenajată şi curtea pentru activităţi în aer liber cu suprafaţa dalată, spaţii verzi, amenajarea unui amfiteatru cu gradene avand suprafeţele acoperite cu lemn pin termostatat pe structură molid termostatată pentru exterior – Deck, mobilier urban: bănci, coșuri de gunoi, suporturi de biciclete, panouri de avizier. Unul dintre punctele importante va fi amenajarea unei săli noi de festivităţi.
„Cred că suntem nişte norocoşi şi aşteptam de mult timp intarea în reabilitare a instituţiei noastre. O parte dintre elevii noştri vor funcţiona în următorii aproximativ doi ani cu clasele în alte instituţii după-masa, însă încercăm, cu clasele primare şi cu clasele de a VII-a, a IX-a şi a XII-a, care au examene, să facem cursurile dimineaţa, rămânând într-o aripă a şcolii care nu va fi reabilitată”, ne-a declarat directorul Raluca Mărginean.
Despre noua sală de spectacole care va apărea în incinta Liceului de Muzică, odată cu reabilitarea, Raluca Mărginean spune: „De ani de zile ne dorim o sală de spectacole a noastră, în care elevii talentaţi la muzică, din judeţ, să poată să prezinte în faţa publicului de acasă frumuseţea cântecului. Poate, după reabilitare, vor veni alţii să facă cerere spre noi pentru sala de spectacole. Aşa vom putea să ne punem şi noi amprenta pe o sală de concerte, să avem o galerie cu numele mari ce au absolvit şcoala noastră, pentru că avem rezultate deosebite, pentru care s-a muncit mult”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5