Bistriţean cercetat pentru părăsirea locului accidentului!

Luni după-amiaza, poliţiştii au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă la 112 de B.M. din Bistriţa, despre faptul că în timp ce fiul ei în vârstă de 14 ani şi o fată de aceeaşi vârstă traversau str. Petre Ispirescu din Bistriţa, pe trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător, au fost accidentaţi uşor de un autoturism.

Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi fără a sesiza evenimentul rutier.

Victimele au fost conduse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. “În urma verificărilor, în jurul orei 20.20 poliţiştii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 44 ani din Bistriţa. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi i s-a recoltat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliţie”, precizează inspectorul Antonela Pop, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii bistriţeni precizează că în cazul producerii unui accident în urma căruia o persoană a suferit leziuni corporale uşoare, persoanele implicate în accident au obligaţia de a sesiza Poliția de îndată.

“Sesizarea se poate face prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 sau prin apelarea directă a numerelor de telefon, în funcție de locul producerii. De asemenea, constatarea amiabilă în cazul unui accident rutier nu este posibilă atunci când din accidentul respectiv au rezultat victime, ci doar atunci când s-au produs numai pagube materiale”, menţionează sursa citată.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]