Bistriţeanca Alexandra Zahari, ambasador al limbii franceze în România. Distincţia a fost înmânată la Palatul Cotroceni în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Bistriţa va găzdui Olimpiada Naţională de Franceză

În Sala Unirii de la Palatul Cotroceni elevi premianți la olimpiadele de franceză alături de profesorii lor, precum și diplomați din țările membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei, au participat la recepția oferită de președintele Klaus Iohannis sub patronajul căruia au loc evenimentele care sărbătoresc francofonia.
Elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, olimpică naţională la limba franceză, Alexandra Zahari a primit din partea Secretarului general al Organizației Internaționale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, Diploma de Ambasador a limbii franceze în România. La evenimentul ce a avut loc în Capitală a fost prezent şi inspectorul şcolar Monica Buboly care a felicitat-o pe eleva din Bistriţa: „Suntem mândri de performenţele Alexandrei şi îi dorim mult success în continuare. Ea face parte şi din clasa de excelenţă “.
În perioada 22-26 aprilei Bistriţa va găzdui Olimpiada de Limba Franceză, faza naţională, peste 500 de elevi fiind aşteptaţi, alături de profesorii lor, în judeţul nostru.

Comentarii

14/03/19 21:44
Cecilia

Primii pași spre studiul limbii franceze i-a făcut în gimnaziu, Școala Gimnazială ”A.Iancu” Bistrița. A fost descoperită, pregătită și îndrumată de Doamna Profesor SMARANDA AVRAM. Felicitări!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]