Bistriţeanul Alexander Gassner, în lotul naţional de skeleton al Germaniei

Sportivul german, originar din Bistriţa, Alexander Gassner face performanţă în skeleton. Potrivit presei germane, tânărul pilot Alexander Gassner a câştigat competitia International Cup, finala desfăşurându-se la Winterberg.

Câteva amănunte despre cariera sportivă a lui Alexander Gassner.

Alexander Gassner s-a născut în 9 august 1989 la Bistriţa. A emigrat împreună cu familia în Germania, iar în noua sa patrie, din 2004, a ales să facă sport de performanţă- skeleton.

În 2007 s-a alăturat echipei naţionale de skeleton a Germaniei. În sezonul 2011-2012, Gassner s-a clasat pe locul VI la Cupa Mondială.
Chiar dacă performanţele lui Gassner au intrat în patrimoniul sportiv al Germaniei, pe strălucirea lor se reliefează un pic şi profilul vechiului burg medieval al Bistriţei.

Skeletonul este un sport de iarnă, ca și bobul. Se practică pe o pârtie de gheață descendentă. Se poate ajunge la o viteză maximă de 130 km/h.

Skeletonul a apărut ca sport la sfârșitul secolului XIX, pe pârtiile de la St.Moritz.

Numele de „skeleton” a fost inventat de către englezul Child în 1882.

Când Jocurile Olimpice de iarnă s-au desfășurat la St.Moritz, în 1928 și în 1948, skeletonul a fost inclus pe lista sporturilor intrate în competiție. Începând cu anul 2002 acest sport a fost inclus în program.

La skeleton, spre deosebire de proba de sanie sanie, sportivii adoptă o poziție cu fața în jos, ghidând sania prin mișcările corpului.
La start, sportivul împinge skeletonul pe o distanță de 25-40 m, după care se întinde pe acesta și se continuă cursa.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]