Bistriţeanul Liviu Zăpârţan, acreditat ca ambasador la Sfântul Scaun de preşedintele Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind acreditarea lui Liviu-Petru Zăpîrţan în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României pe lângă Sfântul Scaun, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Bistriţeanul Liviu Petru Zăpârţan a primit aviz favorabil de la comisiile parlamentare reunite pentru politică externă, la mijlocul lunii iunie, fiind propus ambasador al României la Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran Militar de la Malta.

         Liviu Zăpârţan (n. 11 iulie 1947), de loc din Şieu Odorhei, este prof. univ. dr. în cadrul şcolii Doctorale de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la Facultatea de Filozofie a UBB Cluj-Napoca.

În perioada 1996-2000 a fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Marele Ducat de Luxemburg, activitate în urma căreia a fost decorat cu Marea Cruce a Ordinului de Merit al Marelui Ducat de Luxemburg. În 2009 primeşte Premiul Academiei Române pentru lucrarea Negocierile în viaţa social-politică. Este autor a numeroase studii de politologie şi relaţii internaţionale printre care se numără Contribuţii la critica teoriilor elitare (1979), Repere în ştiinţa politică (1991), Doctrine politice (1994), Construcţia europeană (2000), Relaţiile internaţionale (2001), Geopolitica în actualitate (2009), Reflecţii asupra Europei unite (2011), dar şi Sociologia politicii, apărută anul trecut la Editura Şcoala Ardeleană. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]