Bistriţeni, în Pro Saeculum

„Rezistăm” este genericul sub care Rodica Lăzărescu, redactor şef al revistei de cultură „Pro Saeculum”, vorbeşte despre apariţia neîntreruptă de 15 ani a acestei publicaţii ce şi-a câştigat un loc bine meritat pe piaţa de profil. Printre cei care semnează în acest număr amintim pe D.R. Popescu, Liviu Ioan Stoiciu, Constantin Cubleşan, Dinu Săraru, Iordan Datcu, Niculae Gheran.
Criticul Andrei Moldovan este prezent cu un eseu despre Radu Sergiu Ruba, în cadrul rubricii permanente „Romanele poeţilor”, care suntem convinşi că va genera şi apariţia unei cărţi de critică, având în centru romanul „O vară ce nu mai apune”. Tot Andrei Moldovan, la rubrica „Sub lupă” scrie despre Iorgu Gălăţeanu şi romanul „Magia destinului”.
În acelaşi număr dublu – 3-4/2017 – publicaţia găzduieşte un interviu cu scriitorul Theodor Damian, luat de Menuţ Maximinian la reşedinţa acestuia din New York, în care mărturiseşte: „Văd cea mai mare compatibilitate între vocaţia preoţească şi cea literară, pentru că ambele propovăduiesc cuvântul”. De asemenea, la rubrica „Lector” ne întâlnim cu o cronică a lui Menuţ Maximinian la volumul „Noi nu mergem la război” semnat de Ioan V. Moldovan, despre care se spune că „aduce în atenţia cititorilor vremuri şi întâmplări trăite de autor(...) deşi după mai bine de 30 de ani de la debutul în presă cel în volum poate fi considerat o intrare cu dreptul în rândul autorilor cu cărţi”.
După cum afirma la Bistriţa conducerea Uniunii Scriitorilor din România, nu există revistă serioasă care să nu cuprindă în paginile ei cel puţin un autor bistriţean. Dovadă că la Bistriţa literatura are o viaţă bogată.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]