BN: 523 cazuri confirmate! Încă un deces, la un bărbat de 79 ani!

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, sunt 523 cazuri confirmate de CoVid-19, cu 4 mai multe faţă de luni.  Bistrița-Năsăud se claseză pe locul 7 la nivel național după numărul de îmbolnăviri - 1.83 - la mia de locuitori.

Sunt 103 cazuri active la nivel de judeţ, după ce 372 persoane au fost declarate vindecate, iar 48 au pierdut lupta cu noul coronavirus, şi pe fondul comorbidităţilor.

Ultimul deces a survenit la un bărbat de 79 ani, din Bistrița, internat în 27 iunie la Secția Covid-19 -  etaj 4  - cu pneumonie interstițială cu Covid-19 formă severă și insuficiență respiratorie acută severă. Din păcate, a decedat în 29 iunie. Drept  boli asociate sunt menţionate boală cronică de rinichi, hipertensiune arterială esențială, cardiopatie ischemica cronică, hepatită reactivă, tahicardie sinusală.

***

În judeţ mai sunt 6 persoane în carantină instituționalizată şi 1433 persoane în izolare la domiciliu. În baza Ordinului ministrului sănătăţii nr. 555/2020, până în prezent au fost externaţi 29 pacienți asimptomatici.

***

Până în prezent, 42 cadre medicale (unsprezece medici, 31 asistenți) și 14 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 32 au fost declarate vindecate.

Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa - Năsăud. Două sunt declarate vindecate.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.

 Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră și doi beneficiari au fost declarați vindecați, iar opt beneficiari asimptomatici ai centrului și asistenta socială au fost externați, conform Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 modificat și completat.

11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate.

 Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Ambele au fost declarate vindecate.

Șase persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.

 O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.

 Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.

 Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.

 O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.

 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

 

 


 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5