Bobocii “număraţi” cu bucurie într-o amplă gală

Fundaţia de Caritate şi Întrajutorare „Ana” şi cotidianul „Răsunetul”, în colaborare cu Centrul Cultural Municipal, au organizat sâmbătă, de la ora 14.00, la cea de-a VI-a ediţie a festivalului „Toamna bobocilor”. Sala Centrului Cultural s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru elevii din şcolile bistriţene, sărbătoriţi la început de nou an şcolar. În prezentarea jurnalistului Menuţ Maximinian, programul variat a debutat cu ansamblul de dans modern BN Ritm(director artistic Mariana Panţiru, coregraf Jana Bordeianu). Deschiderea oficială a fost făcută de către preşedintele Fundaţiei Ana, Nelu Todirean, care i-a îndemnat pe copii să depăşească gustul amar al trecerii vacanţei şi să fie încrezători în forţele lor pentru noul an şcolar.

Piesele folclorice ale grupului „Doiniţa” al Cercului Militar, coordonat de artista Cornelia Ardelean Archiudean, dar şi ale solistelor Mădălina Suci din Budacu de Sus şi Raluca Gemănariu din Suceava au dovedit că tradiţiile se află pe mâini bune. Un punct distinct în program a fost momentul coregrafic semnat de Emilia Cotul şi Dan Netcu, care s-au jucat cu focul la modul propriu în scenă, după Agenţia de fotomodele Beauty Symphony a avut o prezentare de modă la care la loc de cinste au stat brăşările semnate de Veronica Ganea. Grupul „Chorus” al Cercului Militar Bistriţa condus de Florin Pop Labiş şi însoţit de Simona Pop Labiş a avut un moment live de excapţie prin prestaţia micilor vedete de muzică uşoară: Mădălina Oltean, Antonia Szoldoş, Andra Muntean, Bianca Nica, Iza Miron şi Lorena Chira. „Şoricelul” Chiţ-Chiţ, adică prof. Anamaria Răzoare, împreună cu prietenii a animat sala cu piese precum “Podul de piatră”, “Vulpe tu mi-ai furat gâsca” sau “Pe o pânză de păianjen”, în acompaniamentul chitarelor, dar şi a pianului, pus la dispoziţie cu generozitate de Centrul Cultural.

Pe tot parcursul manifestării, s-a organizat o tombolă pentru care biletele s-au distribuit gratuit în şcoli de către membrii Fundaţiei „Ana”. Copiii au primit haine, fiecare pe măsura lui, mingi, cărţi, reviste, rechizite şcolare, ghiozdane şi, marele premiu, o bicicletă. Un juriu de specialitate, din care au făcut parte Doris Moldovan – consilier judeţean PD-L, Adriana Pană – consilier judeţean PSD, deputatul Ioan Turc-PNL, Cristina Sângeorzan- manager SanGym, maestru coregraf Cornelia Negrea, Crina Moldovan – realizator emisiuni TV Bistriţa, Doina Macarie – prof. Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, Anisia Puica – Poliţia de Proximitate, Lucia Cotul-manager Symphony, Oana Moşneguţ-Miss 2007, Nelu Todirean – preşedinte Fundaţia „Ana”, a încercat să descopere cele mai frumoase fete la început de nou an şcolar, dintre 10 concurente selectate din toate unităţile de învăţământ.

Miss Toamna Bobocilor 2007 a fost desemnată Livia Maria Moldovan, de 15 ani, elevă în cls. A X-a la Colegiun Liviu Rebreanu. Premiul în valoare de 100 de euro a fost înmînat de Doris Moldovan din partea PD-L. Miss Symphony Aerobic a fost declarată Diana Nicoleta Moldova, de la Şcoala Generală Nr. 4, care a primit decoraţiuni pentru camera personală, locul II-Cosmina Cioban, de la LPS, a primit 250 lei de la SanGym, locul III-Andreea Maria Moldovan, Colegiul Liviu Rebreanu, a mers acasă cu 200 lei de la Foişor Construct. Premiul de popularitate a fost câştigat de Floarea Vasilica Danciu de la SAM Sf. Maria şi oferit de Adriana Pană, iar cel de debut de Dorina Vălean, de la Şcoala Ştefan cel Mare, premiată de Ioan Turc.

Pentru prestaţia de scenă fetele au fost instruite de Emilia Cotul. După mai bine de trei ore de voie bună, la ieşirea di sală copiii au primit şi dulciuri. Pentru buna derulare a festivalului, devenit acum o emblemă pentru debutul de an şcolar, se cuvin mulţumiri sponsorilor: SC Agroinvest Prod SRL, SC Montana Turist SRL, SC Lordinu SRL; SC Marinero Star Prod SRL, SC Gradiellas Impex SRL, SanGym, Beauthy Symphony, Biroul Notarial Dogaru Cătălin, Serbis SRL, SC Paperland SRL, Foişor Construct. O manifestare din suflet, pentru suflet, pentru care trebuie felicitaţi promotorii eiNelu Todirean şi Hermina Mureşan de la Fundaţia Ana şi ziaristul Menuţ Maximinian, care au dovedit că sunt şi oameni care bucură sufletele copiilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]