Bogdan Ivan critică intenţia Guvernului de discriminare a profesorilor nevaccinaţi

Deputatul Bogdan Ivan s-a referit, în cadrul unei conferinţe de presă, la măsurile pe care Guvernul a anunţat că le-ar putea lua cu privire la cadrele didactice, dar şi alte categorii de angajaţi din sănătate etc. 

          „Am văzut că se insistă foarte mult, chiar premierul a prezentat ieri un proiect, prin care e posibil ca tot personalul din şcoală care a decis să nu se vaccineze să nu-şi mai poată exercita această meserie. Pe lângă faptul că e un deficit colosal de personal în zona medicală, în zona educaţiei, această măsură enunţată declarativ, încă nu este un document oficial, de către premierul Florin Cîţu şi Guvernul României, segreghează social categorii de oameni. Mai mult, riscă să încalce Constituţia foarte grav şi în special două articole prevăd drepturi de liberă practică a unei profesii şi dreptul de a dispune de propria persoană. În cazul elevilor şi al profesorilor, în Israel s-au dat teste gratuite cu două săptămâni înainte de începerea şcolilor, fiecare s-a testat acasă, iar cei 7% care au fost pozitivi au rămas acasă. În cazul Germaniei, se fac teste gratuite de două ori pe săptămână, pentru toţi elevii. În Franţa e la fel, în Cehia la fel, Marea Britanie la fel. Doar în România testele gratuite sunt pentru membrii PNL care se duc la Congres", a declarat deputatul Bogdan Ivan.

          În context, deputatul Daniel Suciu a condamnat şi faptul că în timp ce „dansatorul naţiunii”, Florin Cîţu s-a dat în stambă în curtea şcolii ca la 20 de ani, părinţii au fost obligaţi să stea după garduri pentru a asista la deschiderea anului şcolar.

Comentarii

16/09/21 14:42
un cetatean

Da tovarase Ivan, si apoi sa nu uiati sa acuzati guvernul de esecul campaniei de vaccinare.......
Iar despre datul in stamba, sunteti campioni!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5