Noua taxă auto va fi adoptată în două săptămâni

Borbely: Suntem pe ultima sută de metri

Ministrul mediului Laszlo Borbely a declarat că speră ca noua variantă a taxei auto să fie aprobată de Executiv în cel mult două săptămâni.

,,Eu sper, dar depinde de Guvern ca proiectul de lege privind taxa auto să fie adoptat până la începutul sesiunii parlamentare, adică fie săptămâna aceasta, fie cea viitoare. Suntem pe ultima sută de metri”, a declarat ministrul Mediului, citat de Libertatea.

Borbely afirma, la jumătatea lunii iunie, că proprietarii de autovehicule care au plătit taxa de poluare în acest an vor primi înapoi 20-30% din valoarea acesteia, după ce guvernul va adopta modificări ale modului de plată a taxei, modificări ce includ şi reducerea taxei.

,,Persoanele care au plătit după modificarea din decembrie anul trecut a ordonanţei de urgenţă ce reglementează această taxă vor primi înapoi 20-30%, după ce vom adopta noua formă a legii, conform noilor valori ale taxei”, declara atunci ministrul.

Comentarii

27/08/11 21:28
Vizitator

Aceasta taxa, este pentru a bloca concurenta intre producatorii din tara si straini, de autovehicule noi sau second... nicidecum, sa reduca gradul de poluare din Romania, care oricum, este plina de mizerie, de gunoaie aruncate aiurea peste tot si de tot felul de agenti poluanti, care nu-i ia nimeni la "intrebari". Cel mai corect este, daca scopul este pentru a preveni poluarea, ca fiecare masina inscrisa in circulatie, anual, sa aiba viza unui atelier mecanic autorizat, care sa stabileasca gradul si nivelul de poluare functie de uzura acesteia si functie de acest indicator, sa se stabileasca o taxa anuala, de catre absolut toti participantii la traficul rutier, pe principiul "poluatorul plateste". Aceasta este adevarata taxa cinstita si corecta daca o vrea guvernul nostru cu adevarat ! Dar nu vrea nimeni acest lucru si propunerile sunt doar speculative si deghizate... asta este ...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]