Botinelli te învață cum să întreții încălțămintea din piele naturală

Încălțămintea din piele naturală inspiră calitate, eleganță și stil, motiv pentru care ne atașăm cu ușurință de perechile de încălțăminte din piele naturală pe care le deținem. Dată fiind rezistența lor net superioară, ne dorim să le putem folosi cât mai mult timp, astfel încât să ne putem bucura mereu de confortul și eleganța pe care o inspiră o astfel de pereche de încălțăminte.

Întreținerea încălțămintei din piele naturală nu este greu de realizat, nu atât timp cât pui în practică sfaturile specialiștilor. Specialiști în întreținerea încălțămintei din piele naturală pot fi considerați, fără rețineri, cei ce fac parte din echipa brandului Botinelli, un producător de încălțăminte din piele naturală de cea mai bună calitate.

Astfel, dacă vrei să afli de la cei ce produc incaltaminte Botinelli cum să ai grijă de încălțămintea din piele naturală în cel mai corect mod posibil, sfaturile din acest articol îți vor fi de mare ajutor. Iată ce ar trebui să știi:

Cum să cureți corect pantofii din piele naturală

Murdăria reprezintă o cauză principală a degradării pantofilor, indiferent de materialul din care au fost realizați, așa că trebuie să te ocupi în mod frecvent de îndepărtarea murdăriei de pe pantofi. Astfel, aceștia nu vor fi afectați de murdăria depusă, ci dimpotrivă, se vor bucura mereu de condiții ideale de păstrare.

De asemenea, curățarea încălțămintei din piele naturală ar trebui realizată mai ales atunci când aceasta urmează a fi depozitată pe termen lung, precum facem cu încălțămintea de iarnă, de exemplu.

Atunci când îți cureți încălțămintea din piele naturală, trebuie să folosești neapărat o perie cât mai fină, astfel încât să nu apară zgârieturi. De asemenea, atunci când pantofii din piele sunt expuși unor factori foarte agresivi, așa cum este sarea sau nisipul, curățarea ar trebui realizată cât mai rapid cu putință.

Niciodată să nu scufunzi încălțămintea din piele naturală în apă, cu scopul de a curăța interiorul acesteia sau din cine știe ce motive. Recomandarea noastră este să folosești o cârpă foarte puțin umezită cu apă și săpun. Aceasta este cea mai eficientă metodă la care poți apela pentru a curăța încălțămintea din piele naturală în general.

În ceea ce privește uscarea încălțămintei din piele, aceasta se face la rândul său ținând cont de anumite reguli stricte. Mai exact, uscarea acesteia nu se face niciodată folosind o sursă de căldură și nici sub razele directe ale soarelui. Poți folosi hârtie pentru a absorbi excesul de umiditate, iar mai apoi lasă încălțămintea să se usuce la temperatura camerei.

Petele de ulei sau de grăsime pot fi îndepărtate de pe suprafața încălțămintei din piele folosind pudră de talc, pe care va trebui să o lași cel puțin 2-3 ore să acționeze. Pudra de talc te va scăpa de petele nedorite absorbind grăsimea. Apoi, poți folosi o perie fină pentru îndepărtarea pudrei.

Ia în calcul protejarea încălțămintei din piele naturală folosind soluții speciale

În comerț vei găsi multe produse și soluții speciale ce au ca obiectiv realizarea unui strat de protecție suplimentar, iar astfel umezeala și murdăria nu îți vor afecta pantofii din piele. Găsești astfel de soluții speciale în magazinele de pantofi și îți recomandăm să folosești în mod frecvent acest mod de a garanta protecție suplimentară încălțămintei tale.

Acestea sunt așadar câteva sfaturi practice pentru întreținerea încălțămintei din piele naturală. Dacă ai nevoie de o nouă pereche de încălțăminte de acest tip îți recomandăm să ai în vedere oferta de pe Tocmania.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5