Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistriţa între realizări şi sărbătorirea a 95 de ani de la înfiinţare

În cadrul întâlnirii informale care a avut loc în 31 ianuarie, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” Bistriţa, începând cu ora 10.00, cu participarea gen. de brigadă dr. Dan Florin Grecu – comandantul Brigăzii 81 Mecanizată şi a Garnizoanei Bistriţa şi a lt. col. Florin Apăfăian, ofiţerul de relaţii cu mass-media, au fost trecute în revistă activităţile desfăşurate în anul 2013 şi acţiunile, misiunile care îi aşteaptă pe militari în 2014.
Trebuie să subliniem faptul că această structură de elită a Armatei României, „Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a fost înfiinţată la 01.03.1995 prin reorganizarea Regimentului 223 Mecanizat şi a Divizionului 55 Artilerie Antiaeriană, în garnizoana Dej, iar la 04.01.2001 a fost dislocată în garnizoana Bistriţa şi din 01.03.1997 a fost nominalizată ca parte componentă a Forţei de Reacţie Rapidă a armatei.
În anul 2013, brigada şi-a continuat activităţile de pregătire şi instruire, aplicaţii naţionale, inclusiv MRE, exerciţii multinaţionale, concursuri aplicativ militare, zile festive, a participat la viaţa culturală, a sprijinit activităţile sportive şi a promovat cariera militară.
A fost evaluată de organele superioare şi a obţinut nivelul maxim de acordare a punctajului.
În structura brigăzii a fost preluat şi Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” de la Dej, care a fost înzestrat cu armament modern, inclusiv cu tunuri „Gepard”.
Pentru anul 2014, gen. de brigadă dr. Dan Florin Grecu ne-a precizat direcţiile de acţiune şi obiectivele de îndeplinit de brigadă, printre care: misiune de apărare a aeroportului din Afganistan, militarii din companie se instruiesc, vor pleca în luna mai şi din iunie 2014 până la sfârşitul anului vor fi în teatrul de operaţiuni.
Pentru sărbătorirea a 95 de ani de la înfiinţarea brigăzii se vor organiza multiple activităţi, printre care enumerăm: în 05.02.2014 va avea loc o expoziţie filatelică, iar seara un concert extraordinar de fanfară; în data de 06.02.2014 se va desfăşura ceremonialul specific dedicat decorării „Drapelului de luptă” a brigăzii, care a fost decorat de preşedintele României cu cel mai înalt ordin.
Răspunzând întrebărilor presei, comandantul brigăzii a precizat că există bani pentru întreţinerea echipamentelor brigăzii şi că posedă un sistem modern de comandă şi control, la nivel de brigadă, pe lângă echipamentul modern al Batalionului 3 A.A. de la Dej.
Se vor continua pregătirile şi instrucţia specifică pentru anul 2014 şi în 31 ianuarie a fost Ziua Intendenţei, prilej pentru a-i felicita pe cei din această armă.
În 5 şi 6 februarie vor avea loc ceremoniale militare specifice pe str. Avram Iancu din Bistriţa. În acest sens, cetăţenii sunt rugaţi să nu parcheze maşinile pe această stradă, în această perioadă, pentru a nu stânjeni desfăşurarea activităţilor specifice, să rămâne spaţiile goale pentru a nu obstrucţiona deosebitele şi necesarele acţiuni.
Legat de aniversarea Brigăzii, Asociaţia „Cultul Eroilor” şi Asociaţia C.M.R.R. vor dezveli două plăci comemorative privitor la forţele armate care au fost dislocate în Bistriţa.
Felicităm anticipat militarii şi conducerea pentru ce fac şi reprezintă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5