Marketing electoral

Broşura „Ioan Andreica”

Cine este Ioan Andreica? Răspunsul îl putem afla consultând broşura electorală, scoasă de omul politic Ioan Andreica, candidat PD-L pentru un post de deputat în Colegiul 4. Spre deosebire de alţi candidaţi, Andreica a acordat o atenţie deosebită acestui element de marketing electoral, şi alături de echipa de consilieri şi consultaţi, a scos pe piaţă o broşură, relativ bine întocmită. În noul sistem electoral, campania trebuie să capete un profil particularizat, adaptat locului, oamenilor care sunt vizaţi de procesul politic. După o prezentare sumară a omului Ioan Andreica, urmează o trecere în revistă a realizărilor profesionale din poziţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Lucrărilor Publice. În finalul prezentării este precizat faptul că toate aceste programe, proiecte există, iar ca dovadă sunt documentele oficiale şi materialele filmate, pe care cei interesaţi le pot vedea la sediul de campanie al candidatului PD-L. Ultimele pagini ale broşurii sunt alocate secţiunii „Ce avem de făcut! Ce voi face eu!”. Aici, bilă albă pentru expresia de început: „Să deschidem uşa către lume …”, în continuare fiind înşiruite obiectivele lui Ioan Andreica, dacă va ajunge în Parlament.

Dacă unii candidaţi ne-au invadat cutiile poştale cu scrisori deschise, candidatul Ioan Andreica a ales să o insereze în cadrul broşurii, unde cititorul este parte comună, este implicat direct în tot ceea ce a realizat şi va realiza Ioan Andreica. Pe lângă calitatea ireproşabilă a hârtiei, grafica bună, remarcăm şi un astfel de slogan decât al majorităţii candidaţilor PD-L. Clasicul „PD-L ţine cu tine” este asociat cu „Ioan Andreica, deputat - Zis şi Făcut!”

„Alături de echipa mea de campanie am muncit mult la aceste broşuri. Înainte de a le da bun de tipar, am mers mult în teritoriu, am stat de vorbă cu oamenii pentru a afla ceea ce îşi doresc. (…) Broşurile sunt făcute cu scopul ca cei care nu mă cunosc, să afle cine este Ioan Andreica şi ce intenţionez să fac pentru ei. Sunt convins că vor fi unii care îmi vor citi broşurile şi vor povesti şi altora ceea ce au citit. Doresc ca cei care merg la vot în colegiul 4, să îşi cunoască candidaţii şi să îi analizeze cu cea mai mare seriozitate”, a concluzionat Andreica.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]