Bucate alese pentru cititorii noştri. Echipa Răsunetul, alături de chef Nina Rus, a primit trofeul Jumara de Aur. Ministrul Apărării Naţionale şi Mitropolitul Andrei, printre invitaţi, la Crăciun în Bistriţa-Năsăud

Un Crăciun de poveste, în peisajul de basm oferit de Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud, cu tradiţionalul tăiat al porcului, târg cu de toate​, colinde minunate, oameni de seamă, veseli și primitori.

Jurnaliştii au dovedit, la „Crăciun în Bistriţa-Năsăud”, în curtea Complexului Muzeal, că sunt nu doar cronicari ai vremurilor noastre, dând timp de câteva ore pixul pe cuţit şi arătând că sunt şi buni bucătari. Astfel, trei echipe au intrat într-o competiţie amicală sub coordonarea a trei doamne care au făcut imagine frumoasă judeţului în cadrul celui mai audiat show culinar din România, „Chefi la cuţite”. A fost muncă pe bune, distracție la maxim și "învățăminte" gastronomice alături de Chefii Nina Rus, Honoria Raţiu, Elena Rus.

Echipa „Răsunetul”, formată din Menuţ Maximinian, Gabriela Ciornei, Eniko Fogarasi şi Claudiu Moldoveanu, a fost coordonată de chef Nina Rus, având de gătit jumeri de porc. Timp de trei ore, colegii noştri au gătit nu doar pentru juriu, ci şi pentru toţi colindătorii din curtea Muzeului o cină a porcului ca la Romuli.

De altfel, a fost singura echipă care a gătit în curte, nu unul ci două preparate, de care s-au bucurat sute de oameni.

Juriul, format din preşedintele Consiliului Judeţean – Radu Moldovan, ministrul secretar de stat Alexandru Pugna şi prefectul Ovidiu Frenţ, a apreciat (cu mici excepţii) la superlativ bucatele gătite de jurnalişti, la finalul competiţiei toţi cei prezenţi primind titlul de „Jurnalist chef”.

Echipa „Răsunetul” a primit trofeul „Jumara de Aur”, echipa Radio Balada – „Cârnaţul de Aur” şi echipa Agerpress, AS TV, Ştiri de Bistriţa – „Caltaboşul de Aur”.

Pentru modul în care jurnaliştii au demonstrat că pot face echipă frumoasă împreună merită felicitări, la fel ca şi organizatorii, amintind aici doar pe cea care a avut grijă de fiecare detaliu – Elena Bărbos, directorul Asociaţiei „Produs în Bistriţa-Năsăud”.

Copiii dornici și iubitori de tradiții, coordonați de prof. Rodica Halmu, au preparat cornulețe tradiționale cu silvoiță, alături de Ioana Hangan Pudilic. Cu un paradis de gusturi tradiționale sau reinventate, dulci sau mai puțin dulci ne-au încântat într-un regal de Artă culinară din Bistrița-Năsăud cu Taverna Dogarilor - Art Cooking by Honoria Ratiu şi Mon Jardin Patisserie​. Ucenicii lui Moș Crăciun de la Şcoala Gimnazială ,,Ştefan cel Mare" Bistriţa, Liceul de Arte ,,Corneliu Baba" Bistrița, Liceul Radu Petrescu Prundu Bârgăului au adus cu ei minunate cadouri pregătite de mânuțele lor pricepute, numai bune de pus în tolba lui Moș Crăciun; Parada Brăduților pentru Vise Împlinite 2018 şi Trupa Sclipirici​ întregesc atmosfera de poveste.

Sâmbătă, a fost ziua tradițiilor și ziua actualului din Bistrița-Năsăud: oameni dragi de pe Valea Ilvelor, Valea Țibleșului, Valea Șieului, Valea Budacului au venit cu ceea ce au mai bun și mai frumos, dus din generație în generație, iar Alexa Dragu și Cristian Moldovan ne-au facut mândri că suntem acum și aievea.

Târgul de Crăciun a avut, anul acesta, sute de artişti care-i colindă pe bistriţeni, dar şi bucate cu totul alese. Printre invitaţii speciali ce s-au bucurat de frumuseţea tradiţiilor din Bistriţa-Năsăud se numără şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş şi Mitropolitul Andrei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]