BULETIN DE AVERTIZARE Nr.1 din 11 februarie 2011

Pentru combaterea AGENŢILOR PATOGENI ŞI DĂUNĂTORILOR în procesul producerii răsadurilor se vor folosi urmatoarele metode:

1. Dezinfecţia amestecului de pământ pentru produs răsadul:

Pentru combaterea ciupercilor din sol se vor folosi unul din produsele : CAPTADIN 50 PU - 0,3%; PREVICUR 607 SL - 0,25%; DITHANE M 45 – 0,25%. ( 300 ml soluţie/m3 ). Nu este necesar un timp de pauză.

2. Pentru combaterea coropişniţei ( Gryllotalpa gryllotalpa ) şi a melcilor fără cochilie (Agriolimax agreste) se vor folosi produsele: MESUROL 4 G ( 3 – 6 kg/ha ) sau MESUROL 2 RB – 5 kg/ha (administrate pe sol, cu o uşoară încorporare în cazul coropişniţei şi fără încorporare în cazul melcilor), înainte de plantare.

3. Pentru combaterea melcilor fără cochilie (Agriolimax agreste), melci (Limax spp.) se vor folosi produsele AGROSAN B – 15 kg/ha sau METALDEHYDE 5 - 10 kg/ha sau OPTIMOL 4 G – 15 kg/ha prin administrare pe sol, fără încorporare.

4. Pentru prevenirea şi combaterea atacului de rozătoare în spaţiile amenajate pentru producerea răsadurilor se vor pune momeli din urmatoarele produse :

- BROMAKOL 25 – 50 g momeli/galeria activă;

- CRITOX 1 cartuş fumigen/galerie activă.

Momelile se împrospătează după 7 zile, folosind aceleaşi doze.

5. Tocurile de răsadniţe, ramele din lemn, utilajele folosite şi cărările se vor dezinfecta cu o soluţie de Sulfat de cupru în doză de 3%.

Stropiţi plantaţiile de POMI ŞI ARBUŞTI FRUCTIFERI - în perioada repausului vegetativ pentru combaterea formelor hibernante a paduchelui din San-Jose, paduchelui lânos, psilidelor, oualor de afide şi acarieni, insecte minatoare şi defoliatoare se va interveni cu unul din urmatoarele pesticide:

1. CONFIDOR OIL SC 004 – 1,5%;

2. APLAUDUS SUPER – 1,5%;

3. MOSPILAN 20 SG – 0,450 kg/ha + TOIL – 0,5% (adjuvant pe baza de ulei vegetal);

4. NUPRID OIL 004 EC – 1,5%;

5. NUPRID OIL SC – 1,5%;

6. ADMIRAL 10 EC + 0,1%.

Tratamentul se va aplica la temperaturi peste 5 - 6 grade celsius şi se va incheia pîna la umflarea mugurilor.

Se va avea în vedere ca la aplicarea tratamentelor, pomii să fie uscaţi (să nu fie acoperiţi cu zapada sau chiciura), realizându-se o îmbăiere completă a pomilor (inclusiv trunchiul acestora).

Se vor respecta normele de protecţia muncii şi tehnica securităţii, pesticidele fiind toxice pentru om şi animale.

ÎNTOCMIT,

dr. ing. Georgeta Buciumaş

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5