Bumbacul, poliesterul si tercotul - voi ce alegeti cand vine vorba despre echipamentele de protectie?

Mai mult ca sigur, materialul este aspectul cel mai important care intervine in alegerea pieselor vestimentare de protectie, motivele fiind usor de argumentat. Pe de-o parte, vorbim despre maniera in care o tesatura poate influenta confortul general al celui care o poarta, dar si despre felul in care haina respectiva va reusi sa faca fata trecerii timpului. Combinate sau in stare pura, tesaturile trebuie sa fie unele rezistente, durabile si confortabile, astfel incat proprietarul lor sa se poata bucura de lejeritate si de integritate in timpul lucrului, dar si de o utilizare indelungata.

Bumbacul

Asa cum bine stiti, bumbacul este o tesatura naturala recunoscuta prin racoarea si confortul pe care le ofera purtatorului, avand si proprietati uimitoare de absorbtie a umezelii din exterior. In plus, in timpul procesului de prelucrare, bumbacul 100% organic este facil de vopsit si de curatat, aspectul final fiind unul foarte estetic. Cand vorbim despre articolele de imbracaminte de protectie, bumbacul are de castigat prin prisma finetii pe care o poseda, dar si prin faptul ca intruchipeaza un material hipoalergic care ofera corpului posibilitatea de a respira propice in timpul activitatii fizice prelungite.

Iar pentru ca despre predispozitia sa la uzura indelungata am vorbit, celalalt avantaj pe care il vom aminti este usurinta prin care se poate pune in practica tehnica de imprimare prin transfer termic a echipamentelor din bumbac. Astfel, devine usor pentru compania respectiva sa isi configureze echipamente de protectie personalizate, asta pentru a-si oferi un plus de vizibilitate in detrimentul concurentei.

Poliesterul

Spre deosebire de bumbac, poliesterul este mult mai apreciat pentru ca nu face acele cute specifice tesaturilor organice, insa contestat prin prisma compozitiei sale sintetice. Asadar, desi isi conserva cu succes forma initiala, poliesterul nu este la fel de intangibil in fata temperaturilor ridicate,  nefiind o noutate faptul ca poate arde sau se poate topi cu usurinta. Asadar, poliesterul ramane o alternativa pentru bumbac, una mult mai accesibila ca pret, cu o structura fixa ce nu este afectata de expunerea la apa, dar si cu un grad sporit de rezistenta. Desi se degradeaza mai greu, poliesterul nu se comporta ca un scut in fata procesului de abraziune.

Tercotul

Iar pentru ca am vorbit in egala masura despre tesaturile naturale, respectiv bumbacul, dar si despre acelea sintetice, ilustrativ fiind exemplul poliesterului, atunci a sosit momentul in care aducem in prim plan un material format dintr-o combinatie a celor doua. Tercotul imbina fibre ale ambelor tesaturi, cea mai prolifica distributie fiind cea de 65% material sintetic si 35% material organic.

Avantajele pe care le ofera echipamentele de protectie realizate din tercot sunt usor de intuit, avand in vedere faptul ca proprietatile negative ale ambelor materiale din compozitia sa se anihileaza reciproc. Astfel, eliminam cutele specifice bumbacului, predispozitia spre topire a poliesterului, insa pastram prospetimea pe care o ofera bumbacul si durabilitatea specifica tesaturilor sintetice. In final, obtinem un material versatil, rezistent si confortabil - gata sa devina un aliat pentru persoanele care lucreaza in industriile dificile.

 

 

Comentarii

06/12/18 10:19

Articolul este interesant, am gasit multe alte echipamente si pe safetyzone.ro...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5