Cadou de Paşte pentru bistriţeni

Doris Gîţa

European Royal Orchestra a revenit la Bistriţa cu ocazia sărbătorilor pascale. Deşi ora concertului a coincis cu meciul de fotbal Gloria-Steaua, puţine scaune din sala mare de spectacole a Centrului Cultural au rămas neocupate, aşa încât putem spune că bistriţenii au dovedit din nou a fi un public călduros ce preferă şi astfel de spectacole.

European Royal Orchestra este una dintre cele mai bune orchestre din ţară şi a încântat publicul bistriţean din nou, însă de această dată în dar de Paşte. Darul a venit din partea Primăriei Municipiului Bistriţa şi a Centrului Cultural Municipal, cu această ocazie deschizându-se şi activităţile de vară ale instituţiei.
Vremea frumoasă de afară i-a determinat pe unii să îmbrace un pantalon sport, adidaşi şi să fugă pe stradionul Jean Pădureanu să îşi găsească găsi un loc cât mai bun la meci, în timp ce alţii au îmbrăcat haine de sărbătoare şi au ales să petreacă timp de două ore în compania orchestrei din Bucureşti prezentă la noi în oraş pentru a doua oară.
Concertul a cuprins două părţi, în prima parte fiind interpretate piese din Charpantier, Bizet, Grieg, Ceaikovski, Dvorak, Constantin Dimitrescu, Waldteufel şi Bach, iar în cea de-a doua parte, Toselli, Mancini, Zimmer, Chabier, Gardel, Berlioz.
Pentru cei care nu au reuşit încă să ajungă la nici un concert susţinut de această orchestră, e bine de amintit că “European Royal Orchestra” este compusă din cei mai buni absolvenţi ai unităţilor de profil din România, cărora li s-au alăturat de-a lungul anilor şi artişti de top din ţară. În ceea ce priveşte ineditul acestei orchestre este combinarea muzicii clasice cu muzica de film, amintind aici o interpretare de aseară a lui Hans Zimmer - Piraţii din Caraibe.

Îndrumaţi de dirijorul Florin Ciofică, spectatorii nu s-au lăsat prea mult rugaţi şi încă de la primele acorduri au devenit participanţi activi la evenimentul cultural intitulat: " Concert extraordinar de Paşte".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]