Cafeaua, bautura populara care aduce o serie de beneficii organismului

Cafeaua, alaturi de apa si de ceai sunt de departe cele mai populare bauturi din lumea intreaga avand in vedere ca sunt consumate pe toate continetele lumii in care convietuim. Cafeaua insa are o simbolistica ceva mai aparte avand in vedere ca a devenit pentru cea mai mare parte de oameni drept un mod de a incepe o noua zi, plina de energie. Cafeaua a devenit practic un stil de viata pentru milioane de oameni din intreaga lume, un stil de viata care conform cercetarilor este unul deosebit de benefic pentru organism, desigur doar in conditiile in care aceasta este consumata cu moderatie.

Cafeaua este unul dintre ingredientele care au fost indelung studiate in mai multe state ale lumii, iar studiile au scos la iveala faptul ca un consum regulat de cafea. aduce o varietate larga de beneficii organsimului, mai ales pe termen lung. In prezent, una dintre cele mai raspandite metode prin care oamenii aleg sa se bucure aceasta licoare este prin intermediul unor capsule de cafea care pot fi consumate cu ajutorul unui expresor de cafea. Astfel, daca consumi cu regularitate cafea si cu moderatie, iata cateva beneficii de care organsimul tau se va putea bucura.

 

Un plus de energie pentru intreaga zi.

Unul dintre beneficiile cele mai cunoscute ale cafelei este faptul ca aceasta ofera un plus de energie, motiv pentru care milioane de oameni din lume isi incep fiecare dimineata prin savurarea unei cafele. Ingredientul principal din cafea si anume cofeina este cel responsabil pentru acest lucru si poate fi extrem de benefic, mai ales pentru a doua parte a zilei atunci cand organismul oboseste si capacitatea de concentrare scade simtitor.

 

Previne diabetul de tip II.

In urma unor studii repetate realizate in mai multe state, s-a ajuns la concluzia ca un consum regulat de cafea poate scadea cu aproximativ 30% riscul de a dezvolta diabetul de tip II. Este un tip de diabet destul de comun si care, pare ca poate fi prevenit intr-un procent destul de insemnat printr-un consum regulat de cafea. Un lucru important de mentionat insa este faptul ca un consum regulat si responsabil de cafea nu exclude in totalitate riscul de a dezvolta aceasta afectiune, insa studiile arata ca aceasta duce la o scadere a riscului de dezvoltare a acestei afectiuni.

 

Imbunatateste activitatea creierului.

Cafeaua reprezinta un stimulent natural pentru creier avand in vedere ca o ceasca de cafea poate ajuta creierul sa functioneze mult mai bine, astfel ca o persoana care consuma cafea in mod regulat va reusi sa faca fata mult mai bine perioadelor si situatiilor solicitante de pe parcursul unei zile. Nu este indicat insa a se consuma mai mult de doua sau trei cesti de cafea pe zi, avand in vedere ca excesul de cafea poate aduce si numeroase dezavantaje organismului, mai ales daca ne raportam la o perioada mai indelungata de timp.

 

Contribuie la starea generala de bine.

Unul dintre motivele pentru care ar trebui sa consumam cafea se datoreaza faptului ca aceasta prin ingredientele sale active reuseste sa contribuie la starea noastra de bine, indiferent ca este vorba despre starea fizica sau cea mentala.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]