Calea ferată Ilva Mică – Rodna Veche, în circuitul turistic, cu un tren de epocă

Deputatul Daniel Suciu susţine că autorităţile locale din Maieru, Rodna şi Sângeorz Băi ar putea profita de redeschiderea traficului feroviar pe linia Ilva Mică – Rodna Veche, turiştii urmând să parcurgă cei 21 km cu un tren de epocă. Proiectul ar putea fi implementat printr-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară care să cuprindă unităţile administrativ-teritoriale din zonă.

         „Am avut o discuţie şi cu primarul de la Rodna, şi cu primarul de la Maieru, iar cei doi au avut o discuţie şi cu primarul din Sângeorz Băi, iar prin  redeschiderea tronsonului de cale ferată ne dorim, şi în măsura în care într-un termen foarte scurt va fi finalizat un asemenea proiect, să fructificăm din punct de vedere al componentei de turism efectiv această cale ferată. Poate părea puţin ciudat, dar avem nenumărate exemple de bună practică în alte zone ale Ardealului şi Maramureşului. S-au gândit şi primarii, printr-un ADI, un tren de epocă care pe tronsonul de 21 km să atragă turişti în plus. Ar fi un lucru binevenit şi o să susţin acest demers, inclusiv la nivelul Ministerului Turismului sau al Guvernului României”, a declarat Daniel Suciu.

         Acesta a precizat că misiunea sa de deputat este să ajute la dezvoltarea zonei Sângeorz Băi, alături de Consiliul Judeţean şi de Guvernul României.

         „Am avut o discuţie cu ministrul Turismului vizavi de tot ceea ce înseamnă turism balnear, mai ales că în judţeul nostru avem o staţiune, în continuare celebră, Sângeorz Băi. M-am bucurat foarte mult că actualul ministru ia în considerare în elaborarea Masterplanului pe turism, care va fi supus dezbaterii publice în perioada imediat următoare, iar în trimestrul II va fi votat, m-am bucurat să aflu că va fi preocupare predilectă a Ministerului Turismului pe tot ceea ce înseamnă zona de staţiuni balneoclimaterice. Există şi argument vizavi de acest subiect, la minister se ştie foarte bine că peste o trime din potenţialul şi din ponderea de ape minerale şi termale din Europa se află în România. Este păcat că un asemenea sector, care ar putea genera enorme de multe venituri la buget, să nu fie exploatat la maximum. Şi pe noi, cei din Bistriţa-Năsăud ne interesează foarte mult, mai ales că avem singura staţiune balneoclimaterică din acest areal. Voi discuta inclusiv cu autorităţile locale din Sângeorz Băi – sper într-o bună colaborare – pentru că staţiunea are un potenţial extraordinar”, a mai spus Suciu.   

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5