Călin Popescu Tăriceanu: Mă bucur că firmele din Bistrița-Năsăud se dezvoltă, că explorează noi piețe

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a întâlnit, zilele acestea, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, dar şi cu mari fermieri sau procesatori din domeniul agricol. Acesta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a avut plăcuta surpriză să vadă că economia judeţului este una dinamică şi că Bistriţa-Năsăud rămâne pe harta industriei româneşti, chiar dacă nu are anvergura unor județe mari.

„Prin amabilitatea vicepreşedintelui CJ, Ioan Ţintean, am avut o întâlnire cu reprezentanţi ai unor mari întreprinderi economice, industriale din Bistriţa-Năsăud. Am avut şi o discuţie destul de amănunţită despre structura economică, în prima parte despre agricultura din judeţ, performanţele agricole, dimensiunea fermelor, dar şi cu reprezentanţii unor mari companii. Nu vă ascund faptul că pentru mine e o plăcută surpriză pentru că într-un judeţ care nu este unul dintre cele mai cunoscute, precum Cluj, Iaşi, Timiş, Braşov, s-au păstrat activităţi pe anumite zone. Am discutat cu cei de la Rombat, de exemplu. Mă bucură că aceste întreprinderi au reuşit să depăşească dificultăţile inerente perioadei de tranziţie, sunt într-o fază în care s-au consolidat, se dezvoltă. Am discutat despre chestiuni ca ajutorul de stat, de care sunt interesate firmele să-l acceseze, care sunt perspectivele de dezvoltare, ce instrumente putem să le oferim pentru expansiune economică”, a declaerat Tăriceanu.

Liderul ALDE a menţionat că firmele bistriţene şi-au arătat interesul de a explora noi pieţe, în special pieţele din fostul spaţiu sovietic - Rusia sau din zona Mării Caspice, însă pentru aceste zone de risc vor trebui susţinute de EximBank. Acesta a anunţat că va discuta cu ministrul Finanţelor pe tema susţinerii, promovării exporturilor, cu sprijinul EximBank.

În context, Călin Popescu Tăriceranu a precizat că fără un salariu adecvat, firmele nu îşi vor mai putea plăti specialiştii, iar interesul României nu este să aibă investitori care plătesc salariul minim pe economie, ci să susţină acele activităţi industriale şi economice care aduc valoare adăugată importantă şi care permit acordarea unor salarii mai bune.  

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]