Campanie pentru prevenirea violenței și a absenteismului la Liceul Tehnologic Agricol Bistriţa

Consilier educativ Elena Mora

Violenţa este un fenomen destul de frecvent întâlnit  în şcoli ca urmare  a faptului că elevii sunt la o vârstă la care sunt tentaţi să încalce anumite reguli. Actele de violenţă au urmări vizibile asupra dezvoltării emoţionale şi fizice ale elevului, indiferent de vârstă.

În școala noastră se  derulează  o serie de proiecte ce  urmăresc  implicarea elevilor în activități menite să îi educe în spiritul non-violenței, să îi facă mai toleranți unii față de alții și nu în ultimul rând să reducă actele de violență în spațiul școlar.

Astfel ,în data de 10 ianuarie 2017  la Liceul Tehnlogic Agricol Bistrița, s-au derulat activități în cadrul campaniilor ”Ora de civilizație” și ”Adolescență fără delicvență” desfășurate de mr.Chifa Claudiu și plt.adj.șef Rebrean Marius din cadrul Compartimentului Prevenirea și Combaterea Faptelor Antisociale al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Scopul activității a fost de prevenire și combatere a faptelor antisociale dar și de pregătire antiinfracțională.

Pentru reducerea violenței în mediul școlar au fost prezentate aspecte cu privire la : ”Fapte ce pot fi săvârșite de elevii în școli sau în legătură  cu școala, care pot fi săvârșite înainte,pe timpul și la terminarea orelor de curs...”. Tot cu această ocazie au fost distribuite pliante și s-au prezentat materiale  ppt ce conțin aspecte referitoare la problematica abordată.

Cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița sunt deschise în a derula astfel de activități  deoarece consideră  că promovarea siguranţei în şcoală înseamnă, în primul rând, prevenirea violenţei şcolare.

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]