Cântă România mea... în Spania. Muzica bistriţeană, la loc de cinste

După mai bine de şase luni de repaus din cauza problemelor cu CoVid-19, artiştii români de muzică populară din Spania s-au întâlnit în cadrul unui eveniment ce a avut loc în Arganda del Rey, la Madrid. Iubitori ai muzicii noastre din toată ţara îşi stâmpără dorul de casă prin îmbrăcarea hainei noastre tradiţionale, cântecul însoţindu-i la bine şi la greu.
„Tot ce înseamnă cântec, port popular, tradiţie şi grai românesc se vede pe chipurile şi în sufletele acestor oameni minunaţi ce-şi promovează frumuseţile de acasă în Spania. Mulţumim organizatorilor pentru invitaţie, întregul eveniment putând fi urmărit la prima televiziune românească din Spania, Lira TV”, ne-a declarat bistriţeanca Tudorica Brumă.
Întrebată despre modul în care românii se întâlnesc, aceasta a spus: „Aici în Spania am activat la Ansamblu-Românaşul din Madrid, împreună cu alți colegi de cântec. Organizez evenimente, seri româneşti, tot împreună cu alți colegi, ajut şi formez persoane care îşi doresc să meargă pe acest drum al cântecului popular, sunt invitate la anumite evenimente culturale, de către anumite asociații, cum ar fi: Asociația -Hispano -Salva din Madrid, Asociația Hispano-Cuenca şi nu în ultimul rând, colaborez cu Redacția Răsunetul din Bistrița, scriu articole frumoase despre viața românilor în Spania. Oriunde voi merge, îmi voi păstra cu sfințenie graiul, portul şi cântecul popular şi nu voi uita niciodată de unde am plecat”.
La întâlnirea de la Madrid au fost prezenţi bistriţenii Tudorica Brumă, Valentina Suciu Turdean, Lucian Sângeorzan, Veronica si Ionuc Vidican, Florentina Bolfă, Dănuț Trifoi, Dana Carmen, Alexandru Cristurean aici meritând a fi menţionat şi numele Florinei Mureşan. Le urăm mult succes în promovarea tradiţiilor departe de casă, în peninsula iberică.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5