Care sunt avantajele implanturilor dentare?

Este bine ca dinții lipsă sa fie înlocuiți cât mai curând posibil după pierderea lor. Un dinte lipsă nu afectează doar aspectul, ci si volumul osos din zonă, precum și mușcătura. În timp, se poate observa asimetria feței și apar semne de îmbătrânire prematură.

Dinții lipsă pot fi restaurați cu lucrări protetice fixe sau semifixe. Ambele tipuri de lucrări pot fi fixate nu numai pe dinți, ci și pe implanturi dentare. Utilizarea implanturilor dentare este o metodă eficientă, ce prezintă o serie de avantaje. Care sunt principalele beneficii ale implanturilor dentare?


Ce este un implant dentar?

Un implant dentar este o rădăcină artificială care se inserează în osul maxilar. Materialul din care sunt fabricate implanturile dentare este biocompatibil cu țesuturile umane. Vizual, un implant dentar arată ca un șurub de mici dimensiuni, care este „înfiletat” în osul maxilarului. Câteva luni mai târziu, după ce implantul fuzionează cu osul înconjurător, o coroană, o punte sau o proteză semifixă este fixată pe el.


Principalele avantaje ale implanturilor dentare

Realizarea unor lucrări protetice fixe, perfect funcționale și cu o durată de viață îndelungată sunt, fără îndoială, cele mai impresionante beneficii ale implanturilor dentare. Chiar dacă pacientul rămâne cu foarte puțini dinți naturali în gură, este posibilă refacerea întregii danturi cu o lucrare fixă, ​​care să îndeplinească toate cerințele din punct de vedere estetic și funcțional. Puteți strânge dinți strâns, puteți mânca orice, vorbi, râde fericit ... În general, vă puteți bucura din nou de viață! 

 

Estetică și naturalețe

Coroanele pe implanturi arată și funcționează la fel ca dinții naturali. Nimeni nu-și va da seama că nu sunt dinții dvs! Puteți râde, mânca și bea fără ezitare.

 

Refacerea unor funcții fiziologice importante

Coroanele pe implanturi nu sunt doar frumoase și confortabile, ci și necesare pentru refacerea unor funcții fiziologice foarte importante!

  • Restabilirea funcției masticatorii. Coroanele de pe implanturi sunt identice cu dinții naturali, ceea ce înseamnă că puteți mânca fără restricții.
  • Vorbire și dicție. Alegând tratamentul cu implanturile dentare, puteți fi siguri că dicția și vorbirea vor rămâne neschimbate, sau chiar se vor îmbunătăți.

 

Fiabilitate și siguranță

Pentru fabricarea implanturilor dentare se folosește titanul - un material foarte dur și absolut sigur, care are o serie de avantaje:

  • este biocompatibil cu țesuturile corpului uman;
  • nu se corodează, prin urmare este foarte durabil și fiabil.

 

Conservarea dinților vecini

Pentru a plasa un implant dentar, nu este nevoie să șlefuiți dinții vecini, așa cum se întâmplă în cazul unei punți dentare, deoarece implantul înlocuiește și rădăcina dintelui în sine.

 

Conservarea conturului feței și tinereții

În cazul unei absențe îndelungate a dinților în cavitatea bucală, apare atrofia țesutului osos al maxilarului, ceea ce duce la schimbarea formei feței, distorsiunea liniei buzelor și apar numeroase riduri în zona gurii. Implanturile dentare ajută la evitarea acestor probleme și redau un contur frumos al feței.

 

Durabilitate și garanție

Implanturile dentare vă vor servi cel puțin 10 ani și, cel mai probabil, mai mult. De asemenea, tuturor implanturilor li se oferă o garanție a producătorului de la 5 ani la garanție pe viață.

 

Nu este nevoie de o perioadă lungă de acomodare

Inserarea implanturilor dentare nu necesită modificări ale stilului obișnuit de viață. După plasarea coroanelor, veți duce același stil de viață, fără a observa prezența implantului: vorbiți, mâncați, râdeți.

 

Nu necesită o îngrijire specială

Coroanele pe implanturi trebuie curățate în același mod cu dinții naturali. Nu sunt necesare modificări speciale și proceduri lungi, în comparație cu curățarea protezelor dentare.

 

Probabilitate mare de succes

Plasarea implanturilor dentare are loc fără complicații în 95-98% din cazuri. Chiar dacă implantul nu s-a integrat, poate fi înlocuit cu succes la o a doua încercare.

 

Aproape nu prezintă contraindicații

Implanturile dentare pot fi instalate la pacienți cu vârsta cuprinsă între 18 ani și pe termen nelimitat. O contraindicație absolută a implantării dentare sunt doar bolile grave, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord, tuberculoza, bolile oncologice, psihice, etc. Datorită tehnologiilor moderne, plasarea implanturilor este posibilă pentru aproape toată lumea!

După pierderea unui dinte natural, este foarte important să îl înlocuiți la timp. Acesta este singurul mod de a evita efectele secundare neplăcute. Implanturile dentare sunt o soluție excelentă pentru înlocuirea unui dinte pierdut!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5