În casa Virginiei Linul, micuţii din Salva i-au povestit lui Nea Marin, de la Pro TV, despre “Capul Primăverii”

Prof.Gazdac Vasilica-Scoala Gimnaziala Tiberiu Morariu Salva

Sarbatorile agrare ale anotimpului primavara in comunitatile rurale debuteaza cu cea numita popular “Capul Primavarii” ,Dragobetele sarbatorita in data de 24 februarie.
In cadrul activitatilor desfasurate pe aceasta tema, in proiectul judetean Curcubeul Schimbarii ,prescolarii din cadrul gradinitei noastre au realizat o vizita in casa muzeu a mesterului popular Virginia Linul.
Aici gazda le-a explicat si exemplificat traditia tamaierii casei si gradinii in aceasta zi pentru alungarea iernii.
Copiii insotiti de doamnele educatoare Gazdac Vasilica si Linul Crina au vizitat muzeul de arta populara unde li s-au prezentat etapele realizarii costumului popular local care in trecut se realiza in fiecare gospodarie taraneasca in aceasta perioada premergatoare a Postului Pastelui.
Prescolarii s-au intalnit cu cunoscutul realizator de televiziune Nea Marin ( cunoscut de la emisiunea Serviti ,va rog !) care le-a povestit despre particularitatile acestei sarbatori a Dragobetelui in partea de sud a Romaniei.
Copiii au fost incantati de experienta traditionala si de intalnirea cu o vedeta de televiziune urmand sa discute cu familiile lor despre importanta acestei sarbatori agrare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]