Cât de interesaţi sunt locuitorii din Bistriţa-Năsăud de jucăriile educative pentru copii! Află pe ce loc se situeaza acest judeţ la nivel naţional!

Situatia sistemului educational din Romania este, fara indoiala, unul dintre cele mai dezbatute subiecte la nivel national din ultimii ani. Rezultatele scolare slabe ale elevilor si lipsa lor de preocupare pentru studiu sunt piese esentiale in acest puzzle. Educlass.ro a realizat o cercetare de piata pentru a identifica relatia dintre reusitele elevilor din judetul Bistrita-Nasaud si interesul parintilor pentru jucariile si activitatile educative.

Folosindu-se de datele furnizate de Institutul National de Statistica si de cifrele obtinute de Google in perioada 2013-2016, Educlass a efectuat un studiu care vizeaza judetul Bistrita-Nasaud. Au fost analizate informatii precum variatia numarului de elevi la nivel local, rata abandonului scolar, precum si volumele de cautari in mediul online cu privire la jocurile si jucariile educative.

In urma analizei, s-a observat faptul ca Bistrita-Nasaud se afla pe locul 31 la nivel national in clasamentul judetelor cu cei mai multi elevi, pe prima pozitie fiind Bucuresti, iar pe ultima Tulcea. In ceea ce priveste rata abandonului scolar, in Bistrita-Nasaud s-a inregistrat o medie de 1,8% in ultimii 3 ani.  

Specialistii in domeniu sunt de parere ca educatia primita acasa si relatia dintre parinte si copil influenteaza intr-o mare masura modul in care copiii vad educatia si, implicit, utilitatea orelor de la scoala. In sensul acesta, jocurile educative folosite in timpul liber sunt foarte importante. Tocmai de aceea, interesul locuitorilor din Bistrita-Nasaud pentru acestea a crescut cu 11,11% in ultimul an, dovada fiind volumele de cautari inregistrate. Din acest punct de vedere, Bistrita-Nasaud se situeaza pe locul 27 in topul judetelor cu cele mai mari cresteri.

Cele mai populare jucarii educative din Bistrita-Nasaud sunt cele matematice, cu ajutorul lor copiii putand invata foarte usor tainele acestei discipline. Numaratoarea, jocul inmultirii si placinta fractiilor sunt doar cateva dintre produsele apreciate.

"Jucariile au un rol cheie in procesul de educare a copiilor. Daca sunt alese in mod corect, contribuie la dezvoltarea armonioasa a celor mici si le imbunatatesc bagajul de cunostinte. In cazul copiilor de pana la sapte ani, jocurile si jucariile educative ii ajuta sa inteleaga lumea inconjuratoare. In schimb, prin intermediul acestora, elevii imbina utilul cu placutul si aprofundeaza informatiile acumulate la scoala", a declarat Violeta Gisca, Website Manager Educlass.

Nu uitati! Educatia primita de copii in primii ani de viata le influenteaza in mod direct personalitatea si comportamentul, asa ca fiecare parinte ar trebui sa acorde o atentie sporita acestui lucru.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5