Cât de în siguranţă eşti în judeţul Bistriţa-Năsăud? Un studiu reflectă o situaţie îngrijorătoare

Siguranta si protectia in viata de zi cu zi reprezinta una dintre cele mai importante probleme de ordin social pentru romani. Va intrebati care este riscul ca locuinta dumneavoastra sa fie sparta de hoti? Sau cate furturi au loc zilnic in zona in care stati? In acest sens, Comenzi.ro a realizat o cercetare de piata cu privire la nivelul de siguranta din judetul Bistrita Nasaud.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul National de Statistica, Politia Romana si motorul de cautare Google in perioada 2013-2016, au fost analizate informatii precum rata infractionalitatii in Bistrita Nasaud sau numarul de infractiuni semnalate in fiecare zi. De asemenea, studiul a scos in evidenta si gradul de interes al locuitorilor din judetul Bistrita Nasaud pentru sistemele de supraveghere a locuintei.

La nivelul judetului Bistrita Nasaud, in 2014 s-a inregistrat o crestere alarmanta a infractiunilor in comparatie cu anul anterior.

Astfel, iese la iveala faptul ca numarul delictelor s-a majorat cu 40,02% in decurs de 12 luni, in ciuda masurilor de prevenire luate de autoritatile locale. Pentru a analiza in detaliu fenomenul si pentru a trage un semnal de alarma in acest sens, specialistii magazinului online Comenzi.ro scot in evidenta faptul ca in Bistrita Nasaud au loc, in medie, 11 infractiuni in fiecare zi.

De asemenea, relevanta pentru situatia generala este si rata infractionalitatii inregistrata in judetul Bistrita Nasaud. Aceasta il plaseaza pe locul 12 in topul national al celor mai nesigure judete. Din acest punct de vedere, in anul 2014 au fost sesizate 1,644 de infractiuni la 100.000 de locuitori, in crestere cu 40,27% fata de 2013.

Comparand numarul de locuinte existente in judetul Bistrita Nasaud cu numarul de infractiuni semnalate, reiese ca anul trecut s-au inregistrat 9,3 infractiuni la fiecare 100.000 de locuinte. De aceea, locuitorii din Bistrita Nasaud sunt tot mai interesati de achizitionarea unor camere de supraveghere. Acest lucru se reflecta in mod direct in volumul mare de cautari inregistrat pe internet in ultimul an pentru diferite sisteme de supraveghere. Studiul Comenzi.ro releva o crestere de 40,29% fata de anul trecut.

"Oamenii se informeaza despre avantajele oferite de aceste aparate si constientizeaza cat de importante sunt ele pentru siguranta locuintelor", a declarat Dan Albu, Manager al magazinului online Comenzi.ro.

 

test2

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]