CÂTE CEVA DESPRE SFECLA ROŞIE

Fiindca in aceasta perioada se mai gasesc relativ putine fructe si legume proaspete,va aducem in atentie cateva din virtutile sfeclei rosii,pe care din fericire o gasim din belsug atat la piata cat si in magazine, la preturi rezonabile.

Sfecla rosie se numără printre puţinele legume care nu îşi pierd proprietăţile prin gătire, sfecla roşie este preferata nutriţioniştilor. Specialiştii susţin că, deşi e dulce, ea nu are multe calorii şi, în plus, este bogată în substanţe care te ajută să îţi menţii sănătatea organismului, să îţi revii după o boală şi chiar să tratezi anumite afecţiuni.

Alungă oboseala

Cafeaua, alcoolul, grăsimile saturate şi medicamentele sunt câţiva dintre factorii care îţi afectează buna funcţionare a ficatului. Sfecla roşie reuşeşte să protejeze acest organ important şi contribuie la detoxificarea organismului. Sunt recomandate sucurile obţinute din această legumă şi salatele proaspete, în special în perioadele în care resimţi stări acute de oboseală.

Previne malformaţiile fătului

Acidul folic nu trebuie să lipsească din alimentaţia gravidelor. El se gă-seşte în cantităţi suficiente în sfecla roşie şi, conform unor studii recente, scade semnificativ riscul apariţiei malformaţiilor congenitale la făt.

Scade presiunea arterială

Bogată în potasiu şi în acid folic, rădăcina roşie este benefică celor care au probleme de inimă. Sfecla reglează tensiunea arterială şi oferă o protecţie în plus cardiacilor, pentru că asigură buna funcţionare a musculaturii cordului.

Combate anemia

Complexul de vitamine care îţi ajută copilul să lupte cu anemia poate fi acoperit cu uşurinţă dacă incluzi în alimentaţia lui şi sfecla roşie. Aceasta este bogată în substanţe nutritive şi creşte pofta de mâncare a micuţului, ajutându-l să se dezvolte armonios.

Luptă cu viruşii

Chiar dacă medicii nu au stabilit încă mecanismul prin care sucul de sfeclă roşie reuşeşte să protejeze organismul de infecţiile virale, o vorbă veche, bătrânească, spune că această legumă este un scut eficient împotriva acestui tip de microorganisme. Atunci când simţi primele simptome ale bolii, începe o cură în care să bei zilnic aproximativ un pahar de suc proaspăt de sfeclă roşie. În mod miraculos, te vei vindeca mult mai repede decât dacă ai urma doar tratamentul medicamentos prescris de medic.

Previne boala canceroasa

Mai multe studii au arătat că sucul de sfeclă roşie are capacitatea de a stopa multiplicarea celulelor canceroase din sânge, oprind astfel creşterea tumorilor. De patru ori pe zi, se bea un amestec din 10 linguri de suc de sfeclă roşie, 20 de linguri de suc de morcovi şi un pahar de suc de mere. Tratamentul durează 60 de zile, după care se face o pauză de două săptămâni.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5