Câteva mii de conjudeţeni sărbătoresc Paştile

Credincioşii catolici, evanghelici şi reformaţi sărbătoresc duminică Învierea Domnului Isus Hristos, zi cu adânci semnificaţii pentru cei care înţeleg însemnătatea momentului pentru întreaga lume creştină.
Pregătirea pentru Paşte a început la credincioşii catolici cu Postul Paştilor, care este rânduit pentru curăţirea sufletului prin rugăciune, spovedanie şi împărtăşirea cu Sfintele Taine. După Vinerea Neagră, când Hristos a fost răstignit, pe muntele Golgota, aşezat în mormânt, iar mai apoi s-a oficiat Denia Prohodului, Sâmbăta Paştelui este zi de odihnă. Trupul lui Hristos a stat în mormânt întreaga zi. În toate bisericile se aprind luminile, pentru că vine vremea ca toţi credincioşii să se pregătească pentru veghea din noaptea Învierii. Piatra mormântului lui Iisus a fost dată de-o parte, iar Hristos a Înviat din morţi şi s-a arătat viu ucenicilor şi Mariei. În biserici se face slujba Sfintelor Paşti. Sunt sfinţite pasca, ouăle roşii şi celelalte bucate, pentru că postul de aproape şapte săptămâni a luat sfârşit. Credincioşii iau lumină din lumină şi rostesc împreună "Hristos a Înviat!" şi răspund "Adevărat a Înviat!".
Cu ocazia Sărbătorilor de Paşti le urăm celor câteva mii de conjudeţeni care marchează acest moment acum, să simtă cu adevărat bucuria acestei sărbători, să fie alături de cei dragi lor în aceste momente şi să primească lumina pe care cea mai mare sărbătoare a creştinilor o aduce cu sine, prin semnificaţia Învierii.
Paşti Fericite!
Frohe Östern!
Kellemes húsvéti ünnepeket!

.

Comentarii

30/03/13 11:02
nsnvsi

vai! ce-i cu ouăle alea?
sunt horror!
or fi fost făcute de struţii ăia dubioşi?!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]