Câteva sute de persoane s-au alăturat Diasporei, prin protestul de la Bistriţa!

         Câteva sute de bistriţeni au ieşit în stradă, la Bistriţa, pentru a protesta împotriva Guvernului, ca formă de sprijin faţă de cei din Diaspora, prezenţi la mitingul din Bucureşti. Convocarea a fost făcută pe facebook – Bistriţa alături de Diaspora – pentru ora 19.00, în Piaţa Petru Rareş.

         Oameni de toate vârstele, categoriile sociale, politicieni sau cetăţeni, din Bistriţa sau Diaspora, au strigat împotriva Guvernului şi a principalului partid de guvernământ, mesaje ca „Hoţii!”, „PSD-Ciuma roşie” fiind completate de deja celebra expresie vulgară.

         Cu steaguri, pancarte şi vuvuzele, protestatarii au făcut un tur al oraşului, s-au oprit în faţa statuii lui Andrei Mureşanu, dar şi în faţa sediului PSD de pe str. Gheorghe Şincai unde şi-au strigat oful şi apoi au revenit, în număr mai mare, în faţa Palatului Administrativ.

Ordinea publică a fost asigurată de către jandarmi, nefiind înregistrate probleme.

 

***

„Sprijinim protestul ce va avea loc pe data de 10 august la București, alăturându-se vocilor ce au cerut și de această dată o reformă la nivel politic.

Spunem un NU hotărât legilor menite să submineze independența justiției, modificărilor propuse și votate pentru Codul Penal și Codul de Procedură Penală și cerem revizuirea pozițiilor adoptate, în vederea punerii în acord a prevederilor respective cu opiniile exprimate de profesioniști, cu mențiunile primite din partea Uniunii Europene, precum și cu bunul-simț, o noțiune prea rar utilizată de coaliția de la putere.

Menționăm faptul că solidaritatea noastră vizează un protest pașnic, non-violent, subliniind faptul că scopul nu scuză mijloacele, iar lupta pentru valorile pe care le promovăm trebuie dusă respectând principiile a căror aplicare o cerem. Ne delimităm de orice abatere, de orice tip de acțiune menită să lezeze esența lucrurilor pentru care protestăm și nu încurajăm violența, fie ea fizică sau verbală.

România nu este o țară a corupților, a incompetenței sau a infractorilor, ci este țara noastră, a celor care ne dorim un viitor mai bun, transparență, demnitate, corectitudine și verticalitate. Cu toate că drumul pe care îl avem în față nu este unul scurt sau ușor, vom merge până la capăt și vom câștiga. Dacă am învățat ceva până acum, este exact faptul că binele învinge. România nu va fi o excepție.

Ne vedem în stradă!”, a fost apelul lansat pe facebook.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]