Primim si publicăm

Către, Cotidianul Democrat Independent „Răsunetul” Str. Bistricioarei, nr. 6

Mă numesc MUREŞAN TEODOR, cetăţean al urbei bistriţene, abonat şi cititor al Cotidianului independent şi democrat al ziarului RĂSUNETUL, încă de pe vremea de când a avut şi alte denumiri ca Ecoul, Un Răsunet, etc., prin care mi-am stâmpărat setea de informaţie, in general locală, şi căruia îi aduc pe această cale mulţumirile mele.

De-a lungul timpului am înghiţit şi unele informaţii pe care le-am considerat eronate. Totuşi, în ziarul de sâmbătă, 16 mai 2009, informaţia scrisă de dl. Menuţ Maximinian, pe prima pagină, sub titlul: „La Chiuza, balastieră neautorizată”, nu este eronată, dar mi-a confirmat absurditatea în care se află unele dintre organele administrative ale ţării la care, respectabilul gazetar, a dat o informaţie dar nu şi-a pus nicio întrebare de genul:

Ce căutau acolo atâtea organisme şi organe ale statului, cum sunt:

1. Detaşamentul mobil şi lucrători ai Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii din cadrul Jandarmeriei bistriţene;

2. Reprezentanţii Gărzii de Mediu;

3. O echipă din cadrul Corpului de Control al Ministerului Mediului şi

4. Reprezentanţi ai Inspectoratului teritorial al Apelor Cluj, ca să constate CE?, că o firmă avea o balastieră în albia râului Someşul Mare fără autorizaţie. Câţi Doamne or fi fost la această constatare? Cum de nu au fost şi reprezentanţii primăriei locale? Da. Nu întâmplător firmele care contribuie la PIB-ul ţării şi care în anul „de graţie 2009”, pe lângă impozitul pe profit au fost gratulate şi cu un impozit forfetar, prin măsurile fiscale luate de Guvernul României prin OUG nr. 34. Povara taxelor şi impozitelor a condus, ca o firmă mică, a cărui patron şi-a disponibilizat (cu durere, cum spune patronul) propriu fiu. Tot mai bine se înţelege de ce sindicatele bugetarilor luptă cu înverşunare pentru mărirea salariilor şi pentru păstrarea locurilor de muncă (călcându-se pe picioare) în timp ce creatorii de venit naţional îşi restrâng activităţile, reduc personalul ori, pur şi simplu, îşi închid firmele datorită crizei financiare.

E necesar, oare, ca tot mai multe echipe din diferite formaţiuni administrative să participe la asemenea constatări, pentru care să-mi fie iertat, un bun funcţionar public al primăriei locale scutea detaşamentele şi echipele administraţiei statului de efortul prilejuit de grozava constatare? Toate instituţiile statului interesate puteau fi informare de către acest constatator al primăriei locale pentru luarea măsurilor ce se impun. La noi e mai complicat. Poate descentralizarea va dărâma unele structuri paralele cu competenţe suprapuse.

Rămân, totuşi, un optimist incurabil, cu speranţa de mai bine.

Al dv. abonat,

T. Mureşan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5