Ce ar trebui să știți despre aparatul dentar: preț, beneficii, rezultate

Zâmbetul transmite o stare de bună-dispoziție și este o expresie facială care poate pune în valoare o dantură impecabilă. În anumite medii profesionale sau contexte, chiar se impune această etichetă socială. Stewardesele sau persoanele care apar pe micul ecran – prezentatorii de știri, actorii, fotomodelele, cântărețele ar trebui să prezinte o anumită deschidere față de public și să aibă o estetică a zâmbetului ideală.

Aparatul dentar – soluția cea mai eficientă

 

Din nefericire, nu toată lumea se poate mândri cu dinți perfecți aliniați pe arcadă, așadar cei care au probleme cu dantura se jenează de multe ori să își afișeze zâmbetul. Fie că au dinții foarte spațiați, înghesuiți sau nu se potrivesc pe mușcătură, aceste persoane au nevoie de un tratament care să aibă efecte pe termen lung. În acest sens, specialiștii în ortodonție propun purtarea unui aparat dentar care să aducă utilizatorului beneficii, atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere estetic.

 

Dacă aveți anumite probleme care îngreunează procesul de igienizare, de masticație sau chiar ce pot provoca fracturi ale dinților, atunci ar trebui să urmați un tratament propus de medicul ortodont. Iată ce tipuri de dificultăți puteți întâmpina:

  • Dinți crescuți strâmb;
  • Mușcătură defectuoasă;
  • Alinierea necorespunzătoare a maxilarului;
  • Strungăreață sau diastemă (denumirea dată de terminologia medicală).

 

Pe lângă beneficiile estetice pe care le oferă aparatul dentar, există și o serie de beneficii funcționale ce vă pot ajuta să vă conservați sănătarea orală. Purtarea unui aparat dentar vă poate feri de riscul bolilor paradontale, de apariția afecțiunilor parodontale în articulațiile mandibulare și vă poate ajuta, de asemenea, să evitați pierderea gingiei și a osului.

 

La ce vârstă se recomandă tratamentul ortodontic?

 

Unul dintre marile mituri cu privire la purtarea aparatului dentar constă în vârsta la care se recomandă implementarea unui astfel de tratament. Mulți consideră că doar copiii sau adolescenții ar trebui să poarte aparatul dentar, ceea ce este total fals. Și adulții se pot bucura de rezultatele oferite de un tratament ortodontic în cazul în care este efectuat ca la carte și dacă sunt respectate indicațiile specialistului. Durata tratamentului variază în funcție de afecțiunea care trebuie corectată și poate fi cuprinsă între 6 luni și 2 ani.

 

Cât costă un aparat dentar?

 

Prima întrebare la care se gândește un pacient când vine vorba despre purtarea unui astfel de dispozitiv este cea referitoare la costuri, cu siguranță. Nu există dubii că aparatul dentar asigură funcționalitatea zâmbetului, însă calitatea nu este dictată numai de prețul aparatului dentar sau de brand, ci implică mai mulți factori – cum ar fi materialele din care este confecționat sau rezultatele pe care le oferă. Alegerea unui aparat dentar de calitate se poate face în urma unei consultații cu specialistul ortodont.

Clinica Trident oferă servicii premium

 

Nu ar trebui să amânăm rezolvarea problemelor pe care le avem cu dantura, indiferent de cât de neînsemnate ar părea la prima vedere. În timp, acestea se pot agrava, influențându-ne într-un mod negativ starea de sănătate.

Așadar, dacă aveți nevoie de un medic ortodont cu experiență, puteți apela cu încredere la Clinica Trident, din București. Aici puteți găsi o echipă întreagă de specialiști în stomatologie, care vă pot îndruma către tratamentul potrivit, oferindu-vă servicii de calitate premium. Cu Clinica Trident, vă veți putea recăpăta încrederea în propriul zâmbet!

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]