CE ÎNSEAMNĂ ROMÂNIA PENTRU MINE? Expoziţie la Serviciul Județean Bistrița-Năsăud al Arhivelor Naționale

Serviciul Județean Bistrița-Năsăud al Arhivelor Naționale în parteneriat cu Colegiul Tehnic "Infoel" Bistrița organizează în data de 5 decembrie 2022, de la orele 11.00, vernisajul expoziției de fotografie CE ÎNSEAMNĂ ROMÂNIA PENTRU MINE?
Evenimentul marchează încheierea primei ediții a proiectului cu același nume, desfășurat în perioada 1-30 noiembrie 2022. Este vorba despre o inițiativă a celor doi parteneri care a avut drept scop descoperirea și salvarea patrimoniului cultural al județului nostru de către elevii școlilor din Bistrița-Năsăud și transpunerea mesajului lor într-un limbaj apropiat de generația nativilor digitali. 30 de instituții de învățământ s-au alăturat demersului nostru, dovedind, astfel că informațiile autentice și creative despre patrimoniu sunt importante pentru fiecare generație!
Expoziția organizată la sediul Arhivelor bistrițene, în Ajun de Moș Nicolae, va reuni cele mai reprezentative fotografii și videoclipuri înscrise în concursul Ce înseamnă România pentru mine? În cadrul evenimentului vor fi premiați, pe secțiuni, câștigătorii competiției.
Ne exprimăm, pe această cale recunoștința față de toți participanții înscriși în concurs! Mulțumiri speciale aducem colecționarilor care s-au alăturat inițiativei noastre: domnii Cornel Ban și Cristian Roth-Gross - în calitate de reprezentanți ai Alianței Pentru Patrimoniul Bistrițean Petrus Italus Trust, doamnei Mihaela Crinuța Zăgrean din Șieu Măgheruș, doamnei Nicoleta Toma, părintelui Florin Parasca și domnul Ioan Rus din Târlișua.
Surpriza acestui concurs a reprezentat-o dorința unor elevi ai ciclului primar din școlile bistrițene care au dorit să fie prezenți alături de noi. Micilor colecționari le adresăm recunoștința și aprecierea noastră!
Le mulțumim, de asemenea, partenerilor care au venit, pe parcursul acestui frumos traseu, alături de noi, prin susținerea concretă a fondului de premiere: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Internațională a Poliției Bistrița – I.P.A. Regiunea 1 Bistrița.
Sperăm să vă avem în număr cât mai mare alături de noi !

Coordonatori proiect:
Dr. Cornelia VLAȘIN - șef serviciu Serviciul Județean Bistrița-Năsăud al Arhivelor Naționale;
Prof. Cristina RUSU - Colegiul Tehnic Infoel Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5