Ce îşi propune să facă Primăria Năsăud din fonduri europene!

Primarul oraşului Năsăud a prezentat, la început de an, portofoliul de proiecte pentru care administraţia locală îşi propune să obţină fonduri europene. Dorin Vlaşin a menţionat că ţinâmd cont de specificul orașului,  bugetul local anual este de multe ori insuficient pentru a rezolva toate problemele comunității.

„Dacă nu ar exista fonduri europene ne-ar fi aproape imposibil să finanțăm un proiect major doar din veniturile Primărie provenite din taxe și impozite. Spre deosebire de proiectele care se finanțează prin fonduri proprii (din bugetul local) sau fonduri guvernamentale, proiectele europene trebuie să treacă prin proceduri mult mai riguroase de la ideea unui proiect până la implementarea și finalizarea sa.

Cu toate acestea, fie că vorbim de reabilitarea unei școli, reabilitarea completă a unei străzi, a unui spital sau a unui bloc sunt posibile atunci când există oameni pregătiți, perseverență și răbdare pentru accesarea acestor fonduri europene care pot schimba fața orașului. Chiar dacă munca titanică din spatele unei finanțări europene trece neobservată până la începerea construcției, vă asigur că în cadrul Primăriei Năsăud se lucrează cu spor pentru pregătirea tuturor documentelor necesare dezvoltării orașului, documente și avize care nu sunt puține”, a explicat edilul Năsăudului.

         Cele mai importante proiecte pentru finanţări din fonduri europene:

 1. Reabilitarea, modernizarea, dotarea si extinderea Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon”;
 2. Eficientizarea energetica a 24 blocuri de locuințe din orașul Năsăud , faza a II-a;
 3. Eficientizarea energetica a 24 blocuri de locuințe din orașul Năsăud , faza a III- a;
 4. Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Colegiului National George Coșbuc, Năsăud, Județul Bistrița-Năsăud;
 5. Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Silvic Transilvania, Năsăud, Județul Bistrița-Năsăud
 6. Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Economic, Năsăud, Județul Bistrița-Năsăud
 7. Centrul pentru tineret, orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud
 8. Varianta de ocolire a Orașului Năsăud, județul Bistrița-Năsăud
 9. Regenerarea urbană a cartierului de blocuri, Grăniceri sud, Năsăud, etapa I;
 10. Amenajare culoar de mobilitate lentă pe malul drept al râului “Someșul Mare”, în localitatea Năsăud”;
 11. Reabilitare şi modernizare străzi în orașul Năsăud, etapa III” cu 17 străzi propuse spre reabilitare, multe dintre ele cadastrate recent (Programul Anghel Saligny);
 12. Reamenajarea Pieței Unirii din centrul orașului Năsăud;
 13. Centru de cultură urbană Veronica Micle din orașul Năsăud;
 14. Coridor de mobilitate urbană Est Vest în orașul Năsăud;
 15. Complexul sportiv multifuncțional în orașul Năsăud
 16. Infrastructură de alimentare a vehiculelor cu energie electrică (stații de încărcare pentru autovehiculele electrice)

 

Potrivit primarului Dorin Vlaşin, este important de menționat că în decursul anului acesta se vor finaliza Centru de zi pentru vârstnici, Drumurile Agricole, eficientizarea celor 9 blocuri și eficientizarea energetică a Spitalului Orășenesc.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5