CE SĂ AVEM ÎN VEDERE CÎND CUMPĂRĂM JUCĂRII

Când ați început marea incursiune în alegerea jucăriilor pentru copiii voștri, trebuie să acordaţi atenţie la foarte multe lucruri. De exemplu, la eticheta jucăriilor! Ea trebuie să fie în interiorul jucăriei, iar scrisul să fie lizibil şi să conţină toate informaţiile necesare despre produs, cum ar fi: denumirea lui, numele ţării şi producătorului, indicarea regulamentului tehnic, informaţii referitoare la proprietăţile de bază ale produsului, preţul în lei şi condiţii de cumpărare, perioada de garanţie (în jucării electromecanice), data de fabricaţie, adresa, denumirea comercială a producătorului şi adresa poştală a acestuia sau a unei organizaţii care este autorizată să accepte pretenţiile cumpărătorilor şi care face reparaţii în caz de necesitate, codul de bare al mărfurilor (dacă este cazul).
Atenție mare la toate detaliile!Stofa cu care este acoperită jucăria absoarbe praful, mirosul şi alte particule care pot provoca alergie sau acutiza astmul la copii.
Mărimea jucăriei are o importanţă foarte mare - tot ceea ce este mai puţin de 4-5 cm în diametru, inclusiv jucăriile mici, sau părţi separate ale celor mari - nu ar trebui să nimereascăîn mâinile copiilor sub cinci ani, deoarece aceste jucării pot trece cu uşurinţăîn căile respiratorii ale copilului, iar urmările pot fi fatale.
Nu cumpăraţi jucării fără ambalaj, iar dacă totuşi aţi cumpărat, apoi înainte de a da jucăria copilului, scuturaţi-o bine, aspiraţi-o şi puneţi-o deasupra unui vas cu aburi ca s-o dezinfectaţi. Toate produsele puse pe rafturi, fără ambalaj, nu sunt pentru vânzare, ci au un rol mai mult demonstrativ. Atunci când luaţi decizia de cumpărare, vânzătorul trebuie să vă ofere jucăria în ambalajul original al producătorului.
Asiguraţi-vă că jucăria corespunde vârstei copilului şi că aceasta într-adevăr va contribui la dezvoltarea intelectuală, fizicăşi emoţională a copilului. Nu cumpăraţi copiilor mici jucării, concepute pentru copiii mai mari.
Cercetaţi cu atenţie jucăriile achiziţionate, ele nu trebuie să aibă marginile ascuţite şi suprafaţa aspră. De asemenea, mirosul prea intens indică faptul că vopseaua e de proastă calitate.
Verificaţi rezistenţa materialului şi cercetaţi culoarea jucăriilor. Evitaţi jucăriile de culori prea aprinse, acestea au un impact negativ asupra vederii şi asupra sferei neuropsihice a copilului.
În alegerea jucăriilor moi, se va atrage atenţia la calitatea lucrului – cusăturile trebuie să fie perfecte, nicio aţă nu trebuie să atârne.
Se recomandă ca jucăriile noi de plastic să fie spălate cu apă caldăşi săpun.
Nu cumpăraţi copiilor mici jucării foarte complexe, cu care nu se vor putea juca sau nu le vor putea asambla independent. Unele jucării high-tech sunt prea zgomotoase şi ar putea afecta auzul copilului. De aceea este mai bine să se cumpere jucării cu un dispozitiv de control al volumului sau care nu fac zgomot deloc.
Înainte de achiziţie, verificaţi integritatea detaliilor, montarea pieselor şi bateriilor, pentru ca cel mic să nu le scoată cu uşurinţă.
Sperăm că, urmând aceste recomandări, vă veţi proteja copilul de jucării de proastă calitate, care pot afecta starea lui psihicăşi fizică. Sărbători liniștite!
Compartiment Promovarea Sănătății al DSPBN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5