Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un aer conditionat

 



 

Este foarte usor sa cumperi un aparat de aer conditionat in cazul in care esti tipul de cumparator care stie cum functioneaza un asemenea aparat, care iti asigura in casa o temperatura placuta pe timp de vara. Tehnologia folosita pentru fabricarea de aer conditionat si cea pentru producerea de frigidere este aproape aceeasi. Functia unitatii de climatizare este de a elimina atat caldura, cat si umiditatea. In functionarea unui aparat de aer conditionat bobina condensatorului, agentul frigorific si ventilatorul au functii principale. O bobina de vaporizator raceste aerul din interior unde, comportandu-se precum un condensator, evacueaza aerul cald spre exterior. Aparatele de aer conditionat se racesc prin trecerea aerului peste bobinele de agent frigorific care au aripioare care arata ca un radiator auto. Iar ventilatorul sufla aerul rece in camera. Parca nu mai e asa complicat, nu? Sa vedem impreuna insa ce anume trebuie sa iei in considerare atunci cand iti cumperi un aparat de aer conditionat.

 

Lucruri de luat in considerare la cumpararea aparatelor de aer conditionat

Garantie: la momentul cumpararii, consulta manualul de utilizare al produsului, in special partea in care sunt specificatiile tehnice ale aparatului de aer conditionat, pentru ca acolo sunt descrise cele mai importante caracteristici ale unitatii. Pe piata exista multe modele de aparate de aer conditionat, asa ca asigura-te ca cel ales de tine este dotat cu o garantie de cel putin 1 an, garantie care sa acopere inlocuirea pieselor defecte, dar chiar si intregul aparat daca este nevoie. In cazul nefericit in care aparatul de aer conditionat se strica in perioada garantiei, il poti returna si primi unul nou sau il poti trimite pentru a fi reparat in mod gratuit. Unele magazine ofera chiar si un plan de garantie extinsa (care de obicei acopera 4 pana la 5 ani in loc de doar 1-2 ani), in schimbul unei taxe suplimentare pe care o achiti atunci cand iti cumperi aparatul de aer conditionat.

Intervalul de temperatura: in momentul in care vrei sa iti cumperi unitatea, acorda atentie si intervalului de temperatura, deoarece daca acesta se intinde la mai putin de 20 de grade este posibil sa nu fie suficient pentru nevoile tale, mai ales daca locuiesti intr-o zona cu temperaturi puternic contrastante.

Cresterea temperaturii: Asigura-te ca temperatura poate fi marita si scazuta in trepte de 1 pana la 2 grade. Aceasta permite o precizie mai mare si impiedica risipa de electricitate.

Setari de economisire a energiei: Cand te-ai hotarat ce sa cumperi, acorda atentie si setarilor de economie a electricitatii, pentru ca aparatul de aer conditionat poate avea o setare pentru somn sau un comutator de economisire a energiei, astfel incat, in timpul noptii, aparatul de aer conditionat sa incetineasca procesul de racire la minimum, economisind asttfel energie si implicit, destui bani.

Viteza ventilatorului: in timp ce achizitionezi unitatea, vezi cate viteze de ventilator sunt oferite de aparatul de aer conditionat. Cu cat sunt disponibile mai multe setari, cu atat economia de energie va fi mai mare (si tu vei avea mai multe optiuni pe care sa le folosesti dupa nevoie).

Instalare: Asigura-te ca aparatul tau de aer conditionat este dotat cu instructiuni de instalare. Nu este nimic mai rau decat sa ajungi acasa acasa si brusc sa realizezi ca nu ai nicio idee ce ar trebui sa faci cu el. Daca ai intrebari cu privire la procesul de instalare, intreaba vanzatorul. Cum unele magazine asigura si instalarea aparatului de aer conditionat, ar fi bine sa le preferi, pentru ca asa scapi de o grija in plus si stii ca aparatul va fi corect instalat de catre un instalator profesionist.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5