Ce trebuie să știi înainte să alegi bateria de bucătărie

Atunci când amenajezi sau reamenajezi bucătăria, e preferabil să creezi un decor personalizat, care îți face plăcere și în care te simți confortabil, decât să încerci să urmezi fidel tendințele din designul interior. Fiecare element trebuie ales în funcție de nevoile și preferințele tale, dar și de spațiul disponibil. 

Pe lângă schema cromatică adecvată și electrocasnicele potrivite, trebuie să alegi chiuveta și bateria de bucătărie care-ți vor oferi cele mai mari beneficii. Bateria și chiuveta de bucătărie sunt, de altfel, cele mai folosite obiecte din bucătărie. 

Procesul de alegere a bateriei de bucătărie nu este simplu, însă, dacă ții cont de materiale, finisaje sau tipul de tijă, vei putea să alegi modelul care se potrivește cel mai bine așteptărilor tale.

Bateriile de bucătărie sunt de trei tipuri: cu montare pe chiuvetă, cu montare pe perete și cu montare pe blat.  Află ce trebuie să știi înainte să alegi bateria de bucătărie din articolul pe care ți l-am pregătit mai jos:

 

Cum alegi bateria de bucătărie în funcție de material

Pentru a te bucura de o baterie de bucătărie care să reziste mulți ani și care să nu schimbe proprietățile apei, trebuie să acorzi atenție materialului din care aceasta este confecționată. 

 

Astfel, o baterie de calitate, de la producători de renume, este fabricată din alama sanitară, însă există o mulțime de modele, într-o diversitate de culori și finisaje. Poți găsi, de exemplu, pe   https://www.sensodays.ro/chiuvete-de-bucatarie/baterii-de-bucatarie.html, baterii de bucătărie cu finisaje din inox, bronz, cupru, crom, granit, într-o varietate de culori: bej, alb, negru, crem, arămiu, albastru, auriu și chiar portocaliu sau roz. 

 

Cum alegi bateria de bucătărie în funcție de tipul de comandă

În funcție de tipul de comandă a bateriilor de bucătărie, poți opta pentru baterii cu dublă comandă sau monocomandă, tehnologiile inovatoare aducând în lumina reflectoarelor și bateriile de bucătărie cu atingere sau cu senzor.

  • Bateriile de bucătărie monocomandă sunt practice și ușor de folosit, cu un singur dispozitiv, reprezentat de robinet sau manetă, cu ajutorul cărora poți opri, porni sau regla apa, indiferent dacă este caldă sau rece.

  • Bateriile de bucătărie dublă comandă sunt primele modele care au apărut și presupun două robinete separate, pentru controlul apei calde și reci. Odată cu utilizarea acestui tip de baterie, este nevoie să potrivești temperatura apei prin reglarea separată a robinetelor.

  • Bateriile de bucătărie cu senzor integrează mai mulți senzori, montați pe diferite părți ale bateriei, care simt mișcarea și pornesc instant apa.

 

Cum alegi bateria de bucătărie în funcție de tipul de pipă

Caracteristicile pipei sunt cele care pot influența confortul în utilizarea bateriilor de bucătărie dar și utilitatea lor. Astfel, există trei tipuri de pipă pentru care poți să optezi:

  • Pipa standard reprezintă bateria de bucătărie tradițională, cu o țeavă scurtă și joasă.

  • Pipa înaltă, care îți permite spațiu de manevră și te ajută să speli în chiuvetă și vase voluminoase.

  • Pipa cu duș extensibil este un model preferat al utilizatorilor, deoarece atunci când speli vase, poți să tragi de capătul pipei, folosind bateria de bucătărie exact ca un duș .

În plus, pentru a folosi cât mai eficient o baterie de bucătărie, trebuie să ții cont și de mobilitatea pipei. Astfel, ai ocazia să alegi între baterii cu pipă fixă și baterii cu pipă mobilă. Pipa fixă se recomandă mai mult pentru bateria din baie, acolo unde mobilitatea unui jet de apă nu este atât de importantă, însă pipa mobilă se poate folosi mai ușor în bucătărie, atunci când ai nevoie să muți jetul de apă dintr-un loc în altul.

Cum alegi bateria de bucătărie în funcție de tipul de tijă

Atunci când vine vorba de tija unei baterii de bucătărie, aceasta poate fi dreaptă sau de forma unui gât de lebădă. Prima opțiune este mai compactă și mai accesibilă din punctul de vedere al prețului, însă va fi nevoie să împingi tija într-o parte, pentru a putea să așezi în chiuvetă un vas mai voluminos. 

Bateriile cu tija de forma unui gât de lebădă îți pot oferi mai mult spațiu de manevră, însă dacă nu ai o chiuvetă adâncă, stropii de apă pot ajunge chiar și pe mobilier. Modelul ideal de tijă ar fi cel de tip duș, care este prevăzut cu butoane laterale, de unde poți selecta modul în care dorești să apară jetul de apă.

 

Funcțiile speciale ale unei baterii de bucătărie

O baterie bună de bucătărie îți poate ușura munca și poate micșora timpul pe care îl petreci în bucătărie. Există și funcții speciale ale bateriilor de bucătărie, care includ senzori, baterii electronice cu modele performante, care pot să filtreze apa sau chiar baterii care pot reda mai multe tipuri de apă potabilă. 

Cu ajutorul unor baterii de bucătărie cu sistem montat sub chiuvetă, ai ocazia să înlocuiești dozatorul de apă, având apă potabilă sau carbogazoasă direct de la chiuveta din bucătărie.

Dacă ții cont de criteriile prezentate, vei reuși să alegi bateria de bucătărie care se potrivește cel mai bine bucătăriei tale, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Optează pentru modelul care îți poate ușura munca în bucătărie, atunci când ai nevoie să speli vasele sau să gătești.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5