Cei patru poliţişti rutieri, reţinuţi pentru luare de mită. Flagrant cu 150 de lei

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Rutier a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, urmând a fi formulate propuneri de arestare preventivă pentru săvârşirea unor infracţiuni de luare de mită.

         În noaptea de 27/28 august, agenţii de poliţie G.D. şi I.S.G. au fost surprinşi în flagrant în timp ce au primit de la un investigator sub acoperire suma de 150 lei pentru a nu întocmi proces-verbal de constatare a unei contravenţii rutiere. În baza mandatelor emise de judecătorul de la Tribunalul B-N, luni au fost efectuate, cu sprijinul echipelor de Poliţie Judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, un număr de cinci percheziţii domiciliare şi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

         „Actele de urmărire penală efectuate până-n prezent conturează indicii şi elemente potrivit cărora în perioada octombrie 2015-august 2017, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cei patrru agenţi de poliţie au primit diverse sume de bani de la mai mulţi conducători auto/participanţi la trafic, pentru a nu îndeplini sau pentru îndeplinirea necorespunzătoare a unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

         În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul DGA – Serviciile Judeţene Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Mureş, Satu Mare şi Maramureş, DGA – Centrul Operaţional 3, precum şi de sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

***

         Începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.     

Imagini Video la adresa:

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]