Cei patru supleanţi ai USL nu au fost validaţi în Consiliul Judeţean. Pasul următor…la tribunal

 

Uniunea Social Liberală nu are, deocamdată, majoritate în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, asta după ce PDL şi Partidul Poporului Dan Diaconescu au făcut front comun.

După ce la şedinţa ordinară din 30 ianuarie au absentat, acum au blocat validarea a patru mandate de consilier judeţean, vacantate prin demisia parlamentarilor Stelian Dolha, Ioan Deneş, Adriana Pană şi Daniel Suciu. În aceste condiţii, instanţa va fi chemată să –i valideze pe Mirela Cîrcu, Nicolae Lupşan, Vasile Puica şi Szanto Arpad.

Un prim semnal că lucrurile nu vor decurge aşa cum se aştepta executivul Consiliului Judeţean a fost retragerea proiectului privind alegerea unui nou vicepreşedinte. Iniţiatorul, respectiv preşedintele Emil Radu Moldovan, a renunţat la acest proiect de hotărâre, iar ce a urmat a fost oarecum previzibil. Pentru proiectele de validare a noilor consilieri au fost 12 voturi de la USL, iar împotrivă 15, adică 13 ale aleşilor PDL şi două ale PP-DD.  

Văzând cum decurg…ostilităţile, la sugestia secretarului judeţului Iosif Redl, preşedintele CJ BN a decis şi retragerea altor 12 proiecte, toate cu numiri în diferite comisii, adunări generale, ATOP şi alte comite.

 

Emil Moldovan: Ne vom adresa instanţei pentru validarea mandatelor

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a precizat că, potrivit prevederilor legale, „părţile interesate, respectiv Consiliul Judeţean şi cei patru cărora li s-a luat nelegal dreptul de a-şi exercita mandatul dat de către locuitării judeţului în 10 iunie – se vor adresa instanţei de contencios administrativ, în termen de cinci zile”. Instanţa ar urma să se pronunţe în maximum 15 zile, fără procedură prealabilă, decizia fiind definitivă şi irevocabilă.

Dacă totul ar merge precum scrie…la carte, cei patru consilieri ar urma să depună jurământul în luna martie.   

Eugen Curteanu (PDL): E un mesaj pentru executivul Consiliului Judeţean

Liderul grupului PDL din Consiliul Judeţean, Eugen Curteanu, susţine că acest vot negativ reprezintă un semnal politic, pentru cele opt luni în care nu s-a întâmplat mare lucru la Consiliul Judeţean, în afară de numiri în comisii.

Nu prezintă o activitate în folosul cetăţenilor, dimpotrivă de opt luni de zile suntem bombardaţi doar de proiecte de hotărâre care vizează numiri în comisii, numiri în consilii de administraţie, şi asta reprezintă consistenţa Consiliului Judeţean. Cred că pe masa Consiliului ar trebui să se afle proiecte mult mai substanţiale şi care chiar vizează dezvoltarea zonelor din acest judeţ.

E momentul în care şi Opoziţia îşi poate face auzită vocea şi e momentul în care trebuie să tragem un semnal de alarmă asupra ceea ce nu se întâmplă în Consiliul Judeţean, adică nu se lucrează în beneficiul cetăţenilor.

E un mesaj pe care sperăm să-l înţeleagă şi actualul executiv al Consiliului Judeţean.

De obicei se ajunge la masa negocierilor şi oamenii politici care au suficientă claritate în gândire, suficientă deschidere spre dialog ajung la un consens şi un compromis”, a declarat, la finalul şedinţei Curteanu.  

 

***          

Altfel, în formula de „27”, Consiliul Judeţean a adoptat proiectele care vizau taxele locale şi cele speciale (n.n. – care rămân la nivelul anului 2012), tarifele aplicate de Camera Agricolă, preţurile medii ale produselor agricole pentru stabilirea arendei.

De asemenea, au fost validaţi noii manageri ai instituţiilor de cultură, Ioan Pintea la Biblioteca Judeţeană (n.n. – după ce şi-a retras aserţiunile cu privire la activitatea fostului director) şi Gavril Ţărmure la Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.  

          În loc de concluzie, Bistriţa-Năsăud este „Via Fabula”, pe traseul turistic european al basmelor, poveştilor şi legendelor, alături de partenerii din Kassel. Şi la propriu, şi la figurat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5