SĂPTĂMÂNA „ŞCOALA-ALTFEL”

Cel mai frumos cadou hand-made, premiat la Maieru

Elevii de la LICEUL TEHNOLOGIC „LIVIU REBREANU” din localitatea MAIERU au desfăşurat în săptămâna „ŞCOALA-ALTFEL– Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, perioada 6-10 martie 2017, activităţi foarte diversificate ca tematică, încercând să satisfacă dorinţele şi aspiraţiile tuturor elevilor din această instituţie.
Concursul şcolar „CEL MAI FRUMOS CADOU HAND-MADE!” s-a desfăşurat în incinta liceului, în data de 08.03. 2017 a avut două secţiuni distincte: Secţiunea I „TOPUL TINERILOR ANTREPRENORI” şi Secţiunea a II-a „ECO/ART – Protecţia naturii prin limbajul artistic” şi a fost organizat ca EXPOZIŢIE a lucrărilor confecţionate de elevii claselor I-XII din liceul nostru şi ale elevilor de la şcolile invitate, care au participat ca şi parteneri în cadrul proiectului educativ „BUNE PRACTICI ÎN UNITĂŢILE ŞCOLARE CU PROFIL SERVICII ” înscris în CAES/ 2017 la poziţia 6, cu Nr.245/ 16.02.2017. A fost o activitate practică de educaţie tehnologică, de abilităţi practice şi de comunicare, o activitate de marketing aplicată la nivelul de vârstă şcolară, la conoştinţele şi mai ales la aptitudinile elevilor implicaţi.
Tematica concursului a vizat conceperea, confecţionarea, promovarea şi etalarea celei mai reuşite oferte de produse şi servicii din partea micilor antreprenori. Locaţia a fost sala de sport a Liceului Tehnologic”Liviu Rebreanu” Maieru, amenajată de către elevii implicaţi în proiect, fileul şi spalierele au constituit suportul pancartelor şi panourilor publicitare, băncile şcolare, împodobite cu feţe de masă tradiţionale au constituit tarabele pentru etalarea produselor confecţionate de elevi.
În spatele acestei activităţi a fost o muncă de săptămâni, în care elevii, organizaţi în grupe de lucru sau echipaje au conceput produsele, le-au confecţionat, le-au realizat postere, reclame şi au încercat să-şi valorifice întreaga muncă prin prezentarea lor către colegi, părinţi, dascăli sau alţi invitaţi sau evaluatori.
Numărul mare al elevilor care au participat la activitate, calitatea şi diversitatea produselor expuse, modalităţile diverse în care şi-au făcut reclama produselor, modul de prezentare, comportamentul micilor antreprenori, relaţiile de colegialitate şi prietenie stabilite, atmostera de mulţumire şi sărbătoare care a dominat, impresiile elevilor, aprecierile profesorilor, părinţilor, altor participanţi, ne fac să credem că a fost într-adevăr o activitate de succes.
Mulţumim d-nilor profesori de la Clubul Copiilor Sângeorz-Băi, prof. Bazga Toader Dorel şi Costea Velea Andrei, care au participat la acest concurs cu lucrări de mare ţinută artistică, apreciate şi admirate de toţi participanţii şi pentru care îi felicităm!
O altă activitate reuşită a fost derulată în data de 9 martie 2017: „DACĂ ŞTIM ACORDA PRIMUL AJUTOR, PUTEM SALVA O VIAŢĂ!”, o activitate susţinută de voluntarii de la CRUCEA ROŞIE ROMÂNĂ-FILIALA CLUJ, organizaţie cu care am semnat acord de parteneriat încă din 2008 şi avem o colaborare pe teme de educaţie pentru sănătate în diverse proiecte educative.
Demonstraţiile de prim ajutor pe care voluntarii Crucii Roşii Cluj le-au organizat în incinta instituţiei de învăţământ au ca scop promovarea stării de sănătate a elevilor, prin participarea la activităţi sportive, însuşirea noţiunilor de bază privind acordarea primului ajutor, promovarea voluntariatului în rândul elevilor şi participarea acestora la activităţi umanitare.
Mulţumim domnilor: Mureşan Rareş Ionuţ - asistent medical, Dan Anca-instructor prim ajutor, precum şi Voluntarilor –detaşament intervenţie la dezastru: Mureşan Anda, Stanciu Alexandru, Crăciunescu Costel şi în mod deosebit d-nei director Simona Bratu, care conduce acastă organizaţie non-profit şi pe care o felicităm pentru munca nobilă pe care o desfăşoară în fruntea acestei instituţii.
Voluntarii şi medicii au demonstrat elevilor modul de acordare a primului ajutor în diverse situaţii: fracturi, intoxicaţii cu fum, arsuri, infarct, înec, leziuni diverse, etc. Situaţiile de resuscitare au fost efectuate de medici, apoi exersate de elevii participanţi, elevi voluntari, însoţite de explicaţii şi demonstraţii din partea medicilor. Au fost adevărate lecţii de educaţie pentru sănătate, care le vor fi utile elevilor pe parcursul întregii vieţi.
Coordonator programe şi proiecte educative,
Prof. VICTORIA URECHE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5