Cel mai spectaculos drum comunal din Bistriţa-Năsăud, inaugurat la Parva

Preşedintele Moldovan: Îl felicit pe primarul Strugari pentri încăpăţânarea de a promova acest proiect

Autorităţile locale din Parva au recepţionat lucrările de modernizare a patru tronsoane de drum de interes local, pe o lungime de 11 km, o investiţie de aproximativ 10 milioane lei (2,2 milioane euro), finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Nu mai puţin de 40% din locuitorii comunei Parva beneficiază de condiţii de trafic la standarde europene, iar pentru cei dornici de aventură, îi invităm să descopere această zonă pentru că nu vor regreta, cel puţin pe drumurile Podirei şi Brădeţel.

„Sunt extrem, extrem de bucuros că ne aflăm aici. În urmă cu aproximativ doi ani, când primarul Ioan Strugari mi-a vorbit despre acest proiect, vă mărturisesc că era undeva în zona de SF.  Îl felicit pentru încăpăţânarea şi determinarea de a   promova acest proiect extrem de curajos. Ne-a explucar că acest drum este extrem de important pentru aproximativ 40% din oamenii care locuiesc în comuna Parva. Vorbim de recepţia a 11 km de drum comunal, făcut în zone extrem de greu accesibile. Cred că după Transfăgărăşan şi Transalpina va deveni o altă atracţie turistică.  El este finanţat de către Guvernul PSD, condus de Victor Ponta, prin acel important Program Naţional de Dezvoltare Locală, iniţiat de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice de atunci, Liviu Dragnea, un om care a plecat din mijlocul nostru, din administraţie, şi care chiar şi-a dorit şi a reuşit să pună în practică un program prin care s-a dezvoltat satul românesc”, a declarat, la momentul inaugural, preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan.

Şeful administraţiei judeţene s-a arătat mulţumit de calitatea lucrărilor, precizând că SC Dimex 2000 Company SRL poate concura cu orice firmă de tradiţie în construcţia de infrastructură rutieră.

„Îl felicit încă o dată, în mod special, pe primarul Ioan Strugari. Chiar trebuie să ai curaj să angajezi un asemenea proiect şi cred că aceşti oameni, cele peste 30 de familii care stau dincolo de deal, îşi văd un vis împlinit. Nu ştiu dacă au avut curajul să viseze vreodată la asemenea investiţie, la asemenea realizare, iar dacă l-au avut, şi-l văd ămplinit. Domnul Strugari se vede că a crescut pe aceste locuri, înţelege foarte bine ce este comunitatea şi doleanţele ei şi îl felicit pe el, pe domnul viceprimar, Consiliul Local şi pe cei din primărie, care au sprijinit o astfel de investiţie”, a menţionat preşedintele Radu Moldovan.

Preşedintele Consiliului Judeţean a adăugat, în context, că un astfel de proiect dă credibilitate celor „care ştiu ce-şi doresc oamenii, care iubesc pe români”, arătându-şi speranţa că în 11 decembrie oamenii vor înţelege că România are nevoie de un guvern „pentru România şi români, un guvern care să finanţeze proiecte care să facă viaţa oamenilor mai bună”.

 

Primarul Ioan Strugari: Prin investiţia de aici, Parva începe să se schimbe

Edilul comunei Parva a punctat faptul că „este o investiţie enorm de mare”, de aproximativ 100 miliarde lei vechi. „Am recepţionat în cei patru ani proiecte pe Măsurile 322, 125, milioane de euro. De data aceasta, această investiţie care s-a concretizat strict în lungimea străzilor, aşa cum s-a spus, 11 km de străzi asfaltate şi recepţionate într-o singură zi, cred că sunt puţine primării din ţară care să facă acest lucru, într-o zi să recepţioneze 11 km. Lucrul acesta se datoprează, în primul rând, ăreşedintelui CJ, care m-a ajutat în momentele în care am avut nevoie, constructorului, dirigintei de şantier, proiectanţilor”, a declarat primarul Ioan Strugari.

Pentru că declaraţiile au fost făcute în locul numit „La Cruce”, Ioan Strugari a prezentat câteva aspecte din istoria locului. „Suntem undeva la 950 m altitudine, iar în vale, avem vreo 500 m. Am urcat aproape 500 m altitudine în doar doi km. Din punct de vedere monografic, aici a fost satul vechi al comunei. Din cauza faptului că drumul era impracticabil, prin anii 1986, o parte foarte mare din cetăţeni a plecat în zona Timişoarei, în zona Făgetului, în zona Birchiş – partea Sânicolaului. Aici au rămas câteva familii. Dacă drumul de aici nu se făcea, zona rămânea izolată. Mai sunt vreo 30 de familii care în urmă cu doi ai şi-au pierdut şi ultima şcoală. Eu cred că astăzi, prin investiţia de aici, Parva începe să se schimbe. Investiţia este împărţită pe patru străzi, strada Poderei, str. Brădăţel, Valea Paltinului şi Valea Vinului”, a explicat primarul părvean.

Ioan Strugari a spus răspicat că îţi doreşte să vadă zona aceasta repopulată şi să redea comunei Parva – cu un potenţial turistic extraordinar – valoarea pe care o merită.

Nu în ultimul rând, primarul a adăugat  că acest program guvernamental este singurul, din ultimii 21 de ani, care a dat un impuls comunităţilor locale. „Aştept un al doilea proiect. Parva are 62 de străzi, 600 hectare de zonă intravilană şi aproape 100 km de străzi în zona intravilană. Am nevoie de PNDL şi de un ministru şi un guvern care să mă ajute încă vreo cinci mandate de acum ca să pot lăsa la bătrâneţe Parva pe mâinile altora”, a concluzionat Ioan Strugari.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]