Cele 246 de platforme de colectare a deșeurilor, cu containere semi-îngropate, au trecut în domeniul public al municipiului Bistrița! Primăria vrea să acceseze fonduri pentru insule ecologice digitalizate

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat, în ședință extraordinară, cu 27 de voturi, trecerea din domeniul public al județului Bistriţa-Năsăud în domeniul public al municipiului Bistrița celor 246 platforme de colectare a deșeurilor echipate cu containere semi-îngropate. Trecerea acestor platforme din domeniul public al județului Bistriţa-Năsăud în domeniul public al municipiului Bistrița se face în vederea realizării de către Municipiul Bistrița a obiectivului de investiții „Dezvoltarea, modernizarea și completarea Sistemului de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul municipiului Bistrița”.
În cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Bistrița-Năsăud”, pe raza municipiului Bistrița au fost realizate 261 platforme, echipate cu 2, 3 și 4 containere semi-îngropate, în număr total de 767 de containere. Dintre acestea, pe terenul proprietate publică a municipiului Bistrița, au fost realizate 246 de platforme, echipate cu 2, 3 și 4 containere semi-îngropate, în număr de 719 de containere.
Primăria municipiului Bistrița a solicitat predarea platformelor de colectare a deșeurilor realizate pe terenurile proprietate publică a municipiului în vederea aplicării pentru finanțarea obiectivului de investiții „Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemului de management integrat al deșeurilor municipale la nivelul municipiului Bistrița”, prin Planul Național de Redresare și Reziliență în cadrul Apelului de proiecte PNRR/2022/C3/I.1.B - Managementul deșeurilor, Investiția I1. Dezvoltarea, modernizarea și completarea sistemelor de management integrat al deșeurilor municipale la nivel de județ sau la nivel de orașe/comune, Subinvestiția I1.B. Construirea de insule ecologice digitalizate.
Primăria Municipiului Bistrița a menționat faptul că, întrucât platformele de colectare a deșeurilor de pe raza municipiului Bistrița fac parte integrantă din infrastructura serviciului de salubrizare care a fost predată de către ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud către operatorul SUPERCOM SA, municipiul Bistrița va
continua să își respecte angajamentele asumate față de operator prin aprobarea contractului de concesiune și nu își propune a limita în vreun fel dreptul acestuia de a opera infrastructura de colectare. Operarea insulelor ecologice digitalizate, ca parte componentă a infrastructurii Sistemului de management integrat al deșeurilor, va fi realizată în cazul Municipiului Bistrița de către operatorul de salubritate desemnat la nivelul UAT la momentul finalizării proiectului de investiții.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5