Cele mai UTILE 5 sfaturi privind hrănirea cu lapte praf a bebelușilor

Pentru un inceput de viață sănătos și benefic dezvoltării, medicii pediratri, dar și Organizația Mondială a Sănătății recomandă hrănirea bebelușilor cu lapte matern. Dacă te regăsești în situația în care nu mai poți alăpta, este nevoie să te orientezi către cea mai hrănitoare și sigură variantă, cea a laptelui praf.

Desigur, trecerea de la un tip de alimentație la un altul poate fi resimțită diferit de fiecare bebeluș, însă cu ajutorul medicului, puteți depăși fără probleme perioada de tranziție. Mesele micuțului trebuie să consiste în lapte praf de cea mai bună calitate până la vârsta de 6 luni. După aceea, odată ce introduci treptat și alimentele solide în alimentație, poți alterna cele două tipuri de mese. Asigură-te că optezi pentru laptele praf potrivit micuțului tău, de aceea ideal este să te documentezi amănunțit în ceea ce privește produsele disponibile pe piață.

Iată 5 sfaturi ideale de care să ții cont atunci când îl hrănești cu lapte praf:

1. Atunci când ați luat hotărârea de a renunța la hrănirea cu lapte matern, poți intra pe site-ul elaptepraf.ro si să comanzi rapid de aici laptele care conține toți nutrienții de care corpul bebelușului are nevoie pentru a se dezvolta în primii ani de viață. Sunt mame care aleg să alterneze cele două opțiuni pentru a asigura copilului complexul hrănitor necesar.

2. Există situații în care bebelușii manifestă intoleranță la lactoză ori la laptele de vacă din care este preparată formula. Pentru aceste cazuri găsești alternative sănătoase de lapte praf pe care trebuie să le administrezi sub supravegherea și cu recomandarea medicului pediatru. Niciodată formula de lapte praf nu trebuie înlocuită cu lapte proaspăt de oaie, capră și chiar de vacă și, mai ales, nici cu cel din soya, ovăz sau orez, din cauza compoziției și a reacției corpului.

3. Provocările pe care le implică trecerea de la hrănirea cu lapte matern la mesele pe bază de lapte praf sunt multiple și, de cele mai multe ori, de neevitat. De exemplu, anticorpii regăsiți în laptele de mamă nu pot fi reproduși în formulele alternative și, deci, vor lipsi din alimentație. O altă situație posibilă este confruntarea cu gaze sau cu constipație, dar care nu ar trebui să te îngrijoreze, totuși.

4. Laptele praf și pregătirea acestuia pot fi costistoare atât din punct de vedere financiar, cât și al timpului pe care îl necesită pregătirea acestuia. Laptele matern este gata preparat la temperatura optimă și conține toate ingredientele de care organismul are nevoie, în timp ce laptele praf trebuie preparat conform indicațiilor precise de pe ambalaj. Urmate îndeaproape, aceste recomandări duc la rezultateul pe care bebelușul tău îl va agrea și îndrăgi din prima clipă.

5. Până la vârsta de 1 an, bebelușii trebuie hrăniți cu formule de lapte praf bogate și în fier, pentru a reduce riscul anemiei. Recomandarea doctorilor este să alegi de la început cea mai bună variantă pe care să nu fii nevoit să o schimbi prea des. Nu te speria dacă bebelușul scuipă laptele la prima încercare. Pentru el, ca și pentru tine, schimbarea este resimțită într-un mod aparte. Continuă să-l hrănești cu ceea ce ți-a recomandat pediatrul.

Pentru hrănirea consistentă și completă a copilului tău din primele luni de viață, alege o formulă de lapte praf recomandată de specialiști. Nu-i schimba mesele după bunul plac, ci apelează întotdeauna la sfatul medicilor și la consultații regulate pentru a te asigura de buna dezvoltare a copilului tău.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5